Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

MS-Expertisecentrum

Het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum biedt gespecialiseerde, integrale zorg aan mensen met MS. Daarnaast kunnen collega-professionals bij het MS-Expertisecentrum terecht voor consultatie en scholing.

Direct naar:

Download bijlage:
Systeemvereisten MS zorg op afstand
Download bijlage:
folder MS zorg op afstand
Download bijlage:
Algemene voorwaarden MS zorg op afstand

MS zorg op afstand

Online begeleiding van mensen met MS


Direct inloggen bij MS zorg op afstand

Wat is MS zorg op afstand?
MS zorg op afstand is een online coachingsprogramma voor mensen met multiple sclerose (MS). Via de computer en een beeld- en geluidverbinding heeft u regelmatig contact met een MS-verpleegkundige van het MS-Expertisecentrum van Nieuw Unicum.

Wij kijken met u naar oplossingen en mogelijkheden ten aanzien van de problemen die u ervaart als gevolg van MS. U krijgt van ons advies en informatie over bijvoorbeeld vermoeidheid, spasticiteit, continentieproblemen en cognitieve problemen. Zo ondersteunen wij u bij het behouden van de eigen regie in het omgaan met MS.
 

Voor wie is het?
MS zorg op afstand is bedoeld voor mensen met MS die thuis wonen die klachten en/of beperkingen hebben ten gevolge van MS en hierover specialistisch advies willen krijgen. Samen met u zoeken wij naar een oplossing. Het is een aanvulling op uw reguliere (medische) behandeling.

 

“Met MS zorg op afstand ervaar ik hoe prettig het is om gemakkelijk en snel toegang te hebben tot advies als ik vragen heb over mijn MS. Nieuw Unicum is 150 kilometer van mijn woonplaats, maar met de online verbinding heb ik persoonlijk contact met de MS-verpleegkundige van Nieuw Unicum, we zien en horen elkaar en kunnen elkaar echt in de ogen kijken.”

 

Hoe werkt het?
U heeft contact met een gespecialiseerde MS-verpleegkundige via een beveiligde internetverbinding. Het gesprek verloopt vaak aan de hand van een van te voren online ingevulde vragenlijst. In deze vragenlijst kunt u aangeven hoe u zich voelt, het verloop van het ziekteproces en uw klachten op dat moment. De verpleegkundige kan u helpen uw vragen en problemen nader te analyseren en u adviseren hoe u het beste om kunt gaan met klachten en beperkingen. De uitkomsten van de vragenlijsten en ook de adviezen, zijn altijd terug te vinden in het persoonlijke, beveiligde online dossier. Hiermee krijgt u meer inzicht in het verloop van het ziekteproces.

Wij raden u aan de adviezen die u krijgt te bespreken met uw eigen behandelaar.  Uw eigen behandelaar kan voor eventuele vragen of verdere informatie ook altijd contact met ons opnemen.
 

Aanmelden
Wanneer u wilt deelnemen aan MS Zorg op afstand kunt u zich hier aanmelden. Na aanmelding ontvang u een bevestiging en nemen wij binnen 48 uur contact met u op. Voor uw definitieve aanmelding heeft u het volgende nodig:

Voor het deelnemen aan MS Zorg op Afstand heeft u een computer met webcam en internetverbinding nodig. Voor de uitgebreide systeemvereisten zie links onderin de navigatiebalk.
 

Bekijk de film over MS zorg op afstand:
en de demonstratie over hoe MS zorg op afstand werkt:

 

Wat zijn de voordelen?

  • U hoeft niet te reizen;
  • U heeft een vaste MS-verpleegkundige als contactpersoon;
  • Samen met de verpleegkundige bepaalt u hoe vaak contact in uw situatie wenselijk is;
  • Geen lange wachttijd voor een (nieuwe) afspraak;
  • Afspraken op een voor u geschikt tijdstip;
  • Inzicht in het ziekteverloop doordat alle informatie en adviezen zijn na te lezen in een online beveiligd dossier;
  • Achter de MS-verpleegkundige staat een team van deskundige artsen, logopedisten, fysiotherapeuten, diëtisten en ergotherapeuten, die zij kunnen raadplegen.
     

Wat kost het?
Deelname aan MS zorg op afstand wordt vergoed via het basispakket van uw zorgverzekering  en valt buiten het verplichte en vrijwillige eigen risico.
 

Wilt u meer weten over MS zorg op afstand?
Bent u benieuwd of MS zorg op afstand iets voor u kan betekenen of heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 023 – 576 1173 of via e-mail mszorgopafstand@nieuwunicum.nl.

 

“Door de adviezen van de MS-verpleegkundige van MS zorg op afstand heb ik ‘s nachts minder last van spasticiteit en slaap ik een stuk beter. Nu heb ik overdag meer energie voor mijn sociale contacten.”Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden