Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Tijdelijk verblijf

Op adem komen in Zandvoort


Wij bieden u de mogelijkheid om tijdelijk bij Nieuw Unicum te verblijven en gebruik te maken van onze MS-expertise en zorgverlening. De verblijfsduur is in overleg en minimaal een week. In deze periode verblijft u in één van de appartementen van Nieuw Unicum.
 

Waarom tijdelijk verblijven bij het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum?
Er kunnen diverse redenen zijn om tijdelijk bij Nieuw Unicum te verblijven:

 • Het tijdelijk wegvallen van de zorg door partner of mantelzorger
 • Gebruikmaken van de MS-expertise voor nader onderzoek en behandeling
 • Voor herstel na een ziekenhuisopname
 • Om kennis te maken met Nieuw Unicum in het kader van een eventueel toekomstig langdurend verblijf
 • Het noodzakelijk zijn van aanvullende multidisciplinaire MS-expertise

Het is mogelijk om meerdere keren per jaar gebruik te maken van een periode tijdelijk verblijf. Dit kan juist het langer zelfstandig thuis blijven wonen bevorderen, en de eventuele noodzaak voor langdurend verblijf uitstellen.

Lees hier het verhaal van Gonny Heijting. Zij vertelt openhartig over haar tijdelijke verblijf en de behandelingen in Nieuw Unicum.

Zorg en ondersteuning
Nieuw Unicum biedt 24-uurszorg. We overleggen met u welke zorg en ondersteuning u tijdens uw verblijf krijgt. Een enthousiast team van verzorgenden en verpleegkundigen staat voor u klaar. Zij hebben specifieke kennis en ruime ervaring in de zorg voor mensen met MS.
Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor dagbesteding passend bij uw situatie en wensen.

 

“Ik hoef hier niks uit te leggen. De verzorgenden en het behandelteam weten precies wat MS is en waar ik tegenaan loop. Zij komen met oplossingen waar ik tot nu toe geen weet van had. Dit maakt het verblijf voor mij heel waardevol.”


Multidisciplinaire behandeling en screening
Tijdens uw verblijf kunt u ook terecht bij ons behandelteam, gespecialiseerd in (progressieve) MS. Dit team bestaat uit artsen, MS-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, neuropsychologen en diëtisten. Zij werken nauw met elkaar samen en denken graag met u mee.

Ook is er de mogelijkheid van een multidisciplinaire screening. Dat betekent dat u, afhankelijk van uw hulpvraag, door verschillende behandelaars onderzocht wordt en dat zij gezamenlijk een (behandel)advies uitbrengen. Dit advies geeft aan wat voor u de juiste zorg, begeleiding en behandeling is. Tevens worden praktische tips gegeven die u toe kunt passen in de thuissituatie.

Vragenlijst
Als u gebruik wilt maken van de multidisciplinaire screening willen we van te voren een zo goed en volledig mogelijk beeld krijgen van uw situatie. Daarom vragen we u om een vragenlijst (de zogenaamde MS Impact profile) in te vullen en deze voorafgaand aan de screening aan ons te sturen. De vragenlijst vindt u hier.

"Doordat ik elke maand een aantal dagen naar Nieuw Unicum ga, is het zowel voor mijn vrouw als mijzelf thuis vol te houden. Ik heb bij Nieuw Unicum een appartement met voldoende privacy en ik kan de gezelligheid zo opzoeken. Bovendien krijg ik meteen veel informatie en bruikbare adviezen over het omgaan met mijn ziekte."

De appartementen
Op de hoofdlocatie van Nieuw Unicum, gelegen in de duinen bij Zandvoort, zijn tien eenpersoonsappartementen gereserveerd voor tijdelijk verblijf. De appartementen bestaan uit:

 • een zit-/slaapgedeelte met een keukenblok met koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat
 • eigen sanitaire ruimte met douche, wastafel en toilet
 • een in hoogte verstelbaar bed
 • kastruimte
 • televisie, radio, cd/dvd-speler
 • telefoonaansluiting en WIFI.

Enkele appartementen zijn uitgerust met omgevingsbesturing. Hiermee is het mogelijk voor mensen met een motorische handicap om via de éénknopsbediening zelf de deur te openen, verlichting aan of uit te zetten en de televisie en audioapparatuur te bedienen. Alle appartementen zijn gelegen op een zorgafdeling die bestaat uit totaal 17 appartementen. Er is een gezamenlijke huiskamer waar u altijd voor koffie terecht kunt. De appartementen zijn op de begane grond gelegen en hebben een klein terras.

Wij zorgen voor handdoeken en bedlinnen. U dient zelf, naast kleding en toiletartikelen, eventuele hulpmiddelen en voldoende medicijnen voor uw verblijf in Nieuw Unicum mee te nemen. Bezoek is altijd van harte welkom; er zijn geen speciale bezoektijden.
 

Zorgindicatie nodig voor tijdelijk verblijf
Met een zorgindicatie (ZZP LG 04-07) kunt u voor kortdurend verblijf bij Nieuw Unicum worden opgenomen. Ook als u een PGB heeft op basis van een LG 04-07 of een verwijzing voor eerstelijnsverblijf (ELV), komt u hiervoor in aanmerking. Tijdelijk verblijf is niet uitsluitend bedoeld voor mensen met MS.

Coronabewijs bij tijdelijk verblijf
Vanaf 15 november 2021 dienen bewoners die tijdelijk bij Nieuw Unicum verblijven een coronabewijs te kunnen overleggen. Dit betreft dan een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs van een covid-19 infectie of een recente, negatieve PCR-testuitslag. Betreffende bewoners krijgen vooraf aan hun verblijf een brief met nadere informatie. 

Meer informatie
Voor informatie over de mogelijkheden kunt u terecht bij de afdeling intake en opname; op werkdagen te bereiken tussen 900 en 16.00 uur via telefoonnummer 023-5761139. Mailen kan ook: intakeenopname@nieuwunicum.nlVanwege grote drukte kan het langer duren voordat u wordt uitgenodigd.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden