Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen
U bent hier: Home > MS-Expertisecentrum > Cliënt

MS-Expertisecentrum:

Uniek in zorg voor mensen met MS


Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum biedt verschillende diensten aan voor thuis of elders wonende mensen die klachten en/of beperkingen hebben ten gevolge van MS.

MS kan het leven beïnvloeden in al zijn aspecten: lichamelijk, psychisch en sociaal en het MS-expertisecentrum van Nieuw Unicum ondersteunt u op al deze gebieden. Als u MS heeft, kan uw behoefte aan zorg en ondersteuning in de loop van het ziekteproces veranderen. Met ons aanbod van diensten kunnen wij u op verschillende manieren en al in een vroeg stadium van MS ondersteunen. Samen met u zoeken wij naar oplossingen passend bij uw situatie.

Bij het MS-Expertisecentrum werken de verschillende in MS gespecialiseerde behandelaars nauw met elkaar samen onder één dak. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, (neuro)psychologen, MS-verpleegkundigen en een diëtist. Mensen met MS die met ons in contact komen, ervaren direct en op alle niveaus dat wij hen begrijpen en dat daardoor onze dienstverlening uniek is. Dat wordt ook zo ervaren door de mantelzorgers.

De diensten die wij bieden zijn:

  • MS zorg op afstand: een online coachingsprogramma voor mensen met MS waarbij een MS-verpleegkundige advies en informatie geeft over de beperkingen die MS met zich meebrengt.
  • Multidisciplinaire Screening: de screening vindt indien mogelijk plaats op één dag en anders op twee dagen en is ook mogelijk tijdens een tijdelijk verblijf in Nieuw Unicum. U  wordt door een aantal in MS gespecialiseerde professionals van het behandelteam onderzocht en gezamenlijk brengen zij een geïntegreerd (behandel)advies krijgt. In dit advies staat beschreven wat voor u op dit moment de juiste zorg, behandeling en begeleiding is.
  • Neuropsychologisch onderzoek: met een neuropsychologisch onderzoek (NPO) kan uw cognitief functioneren in beeld worden gebracht. Met cognitie wordt het denkvermogen bedoeld. Het gaat om vaardigheden als geheugen en concentratie. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de hand van een gesprek met de neuropsycholoog en door het afnemen van verschillende testen.
  • Poliklinische behandeling: behandeling door artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en/of diëtisten en begeleiding door MS-verpleegkundigen.  Allen gespecialiseerd in (progressieve) MS.
  • Poliklinische behandeling: behandeling door fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en/of dietisten. Tevens kan een arts geconsulteerd worden en is het mogelijk advies in te winnen bij een verpleegkundig consultent MS.
  • Tijdelijk verblijf: periode van maximaal zes weken aaneengesloten verblijf in een appartement van Nieuw Unicum. De reden voor een tijdelijk verblijf kan zijn: nader onderzoek en/of behandeling, ontlasting van de thuissituatie of kennismaken met Nieuw Unicum en gebruikmaken van de MS-expertise. Het is mogelijk om meerdere keren per jaar gebruik te maken van een tijdelijk verblijf in Nieuw Unicum. 
  • Langdurend Verblijf: verschillende mogelijkheden voor permanent verblijf met 24-uurs zorg en ondersteuning in een eigen appartement.


Wat betekent het voor u?
De behandelingen en adviezen zijn gericht op het verbeteren en behouden van uw functieniveau en zelfstandigheid en uw veiligheid. Kwaliteit van leven en uw welbevinden zijn hierbij het uitgangspunt. We kijken uitgebreid naar de mogelijkheden om uw beperkingen en/of klachten als gevolg van MS te verminderen. Vanuit onze uitgebreide ervaring en specialistische kennis kunnen we hierbij oplossingen aanbieden die elders (nog) niet worden geboden.

 

“Ik hoef hier niks uit te leggen. De verzorgenden en het behandelteam weten precies wat MS is en waar ik tegenaan loop. Zij komen met oplossingen waar ik tot nu toe geen weet van had. Dit maakt het verblijf voor mij heel waardevol."


Onderzoek
Wij vinden het belangrijk om onze kennis continu te vernieuwen. Zo kunnen we de zorg voor patiënten met MS blijven verbeteren en innoveren met als ultieme doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS. Daarom verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Dit doen we samen met kennisinstituten in Nederland. Een overzicht van de lopende onderzoeken vindt u hier.

 

Over het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Vanuit jarenlange ervaring met mensen met MS neemt Nieuw Unicum in Nederland een unieke positie in als het gaat om de zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met (progressieve) MS. We hebben veel expertise opgebouwd in de begeleiding en behandeling van de beperkingen die voortkomen uit MS, zoals spasmes, pijn, vermoeidheid, incontinentie- en cognitieproblemen. Met het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum maken wij deze expertise landelijk beschikbaar zodat niet alleen mensen met MS die bij Nieuw Unicum verblijven maar ook mensen met MS die thuis wonen hiervan kunnen profiteren. 

 

Contactgegevens
Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Zandvoortselaan 165
2042 XK Zandvoort
023 – 576 12 12Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden