Volg ons: facebook linkedin     lettergrootte: printen

MS-Expertisecentrum:

Delen van kennis met professionals


Over het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Vanuit jarenlange ervaring met mensen met MS neemt Nieuw Unicum in Nederland een unieke positie in als het gaat om de zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met (progressieve) MS. We hebben veel expertise opgebouwd in de begeleiding en behandeling van de beperkingen die voortkomen uit MS, zoals spasmes, pijn, vermoeidheid, incontinentie- en cognitieproblemen. Met het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum maken wij deze expertise landelijk beschikbaar zodat alle mensen met MS hiervan kunnen profiteren.

Bij het MS-Expertisecentrum van Nieuw Unicum werken de verschillende in MS gespecialiseerde behandelaars nauw met elkaar samen onder één dak. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, (neuro)psychologen, MS-verpleegkundigen en een diëtist.

Onze expertise komt voort uit de grote groep mensen met progressieve MS die bij Nieuw Unicum verblijft. Voor verschillende beperkingen en klachten is deze expertise al in eerdere fasen van MS inzetbaar. We kunnen patiënten daarom al in vroeg stadium van MS ondersteunen.

Patiënten met MS die met ons in contact komen, ervaren direct en op alle niveaus dat wij hen begrijpen en dat daardoor onze dienstverlening uniek is. Dat wordt ook zo ervaren door de mantelzorgers.
 

Verwijzen van uw patiënten naar het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Vanuit onze ervaring en specialistische kennis adviseren wij thuis en elders wonende mensen  met MS over (behandel)mogelijkheden om beperkingen en/of klachten te verminderen. Dit doen we bij voorkeur in samenwerking en overleg met de eigen huisarts, specialist of paramedicus. Vandaar dat voor de meeste van onze diensten een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk is. De diensten waarvoor u mensen met MS in uw praktijk of zorginstelling kunt verwijzen naar het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum vindt u hier.
 

Kennisdeling met collega-professionals
Als MS-Expertisecentrum delen wij graag onze expertise met u zodat we samen de zorg, behandeling en begeleiding van patiënten met MS in Nederland kunnen verbeteren. U kunt bij onze consultatiedienst terecht als u specifieke vragen heeft over één van uw cliënten. Ook voor algemene vragen kunt u hier terecht. Daarnaast verzorgen bieden wij diverse scholingsmogelijkheden aan verzorgenden, (para)medici en (neuro)psychologen.
 

Kennisontwikkeling door onderzoek
Als Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum hechten wij er grote waarde aan om continu onze kennis te vernieuwen. Zo kunnen we de zorg voor patiënten met MS blijven verbeteren en innoveren. Daarom verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Dit doen we in samenwerking met andere kennisinstituten in Nederland. Een overzicht van de lopende onderzoeken vindt u hier.


Meer informatie
Als u vragen heeft of meer informatie wilt hebben over een van de diensten van het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum helpen wij u graag verder. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 023 – 576 12 86.
 

Contactgegevens
Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Zandvoortselaan 165
2042 XK Zandvoort
023 – 576 12 86Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2017 - alle rechten voorbehouden