Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

MS-Expertisecentrum

Het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum biedt gespecialiseerde, integrale zorg aan mensen met MS. Daarnaast kunnen collega-professionals bij het MS-Expertisecentrum terecht voor consultatie en scholing.

Direct naar:

Download bijlage:
Algemene voorwaarden MS-scholing
Download bijlage:
Flyer Multidisciplinaire MS-scholing_3feb20

Scholing Multidisciplinaire behandeling van gevolgen MS

Van beperkingen naar mogelijkheden


Multiple sclerose: letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte die het leven van uw patiënten op veel fronten beïnvloedt. Ze hebben uiteenlopende, vaak met elkaar samenhangende klachten, zoals spasticiteit, pijn, en extreme vermoeidheid. Bovendien zijn er problemen op het gebied van (ver)slikken, cognitie & stemming, communicatie, mobiliteit en darm- en blaaswerking.

Hoewel uitingsvorm en beloop van MS sterk kunnen verschillen, gaan de meeste mensen in de loop van de tijd achteruit. Als behandelaar wordt u steeds opnieuw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid en een per patiënt uniek en wisselend beeld.
Wanneer rekening gehouden wordt met deze complexiteit is effectieve behandeling van de gevolgen van MS goed mogelijk. Naast uw eigen expertise op uw behandeldomein vullen wij deze kennis aan uit andere domeinen. Hierdoor optimaliseert u de behandelstrategie voor uw patiënt. Multidisciplinaire benadering staat centraal in deze scholing, met als vertrekpunt dat we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden en niet uitgaan van de beperkingen, want er is veel mogelijk in de behandeling van de gevolgen van MS!
 

Benieuwd naar een indruk van de scholing? Bekijk de video.

Wat brengt deze eendaagse scholing u?

  • U leert over de wisselwerking tussen verschillende functie- en gezondheidsdomeinen en hoe die uw behandeling kunnen beïnvloeden
  • U krijgt concrete handvatten aangereikt die toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Aan de hand van casuïstiek ervaart u welke (aanvullende) interventies u zelf kunt verrichten, welke interventies mogelijk zijn door andere behandeldisciplines en welke verwijsmogelijkheden er zijn.
  • U volgt interactieve workshops gegeven door specialisten uit verschillende disciplines, die dagelijks zowel intramuraal als extramuraal mensen met MS behandelen, aangevuld met ervaringsverhalen van patiënten.
  • Extra aandacht voor signalen die duiden op complexe problematiek, zodat u tijdig de juiste behandeling kan inzetten en verslechtering (zo veel mogelijk) kan voorkomen.
  • Ruimte voor inbreng van casuïstiek.

Benieuwd naar de reacties op de scholing van collega-professionals? Bekijk hier de video's:
Ergotherapeut Rianne van de Velde:

Fysiotherapeut Bé Schmaal:

Logopedist Leonie Knuever: ​

Op dit moment staan er geen scholingen gepland.

 

De ontwikkeling van deze scholing is mede mogelijk gemaakt door Sanofi Genzyme.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden