Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Dagbesteding

Keuze uit meer dan 60 verschillende activiteiten


Een betekenisvolle dag-invulling betekent voor iedereen iets anders. Afgestemd op ieders behoefte en mogelijkheden biedt Nieuw Unicum ondersteuning bij de dagbesteding. Er worden zowel groepsactiviteiten als individuele activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn gericht op ontmoeting, beweging, beleving en ontspanning. Ook zijn er activiteiten met een arbeidsmatig karakter.

Diverse locaties voor dagbesteding
De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties. Op de hoofdlocatie kun je het bewegings- en behandelcentrum vinden. Op de Brinck, de centrale ontmoetingshal, worden muziekactiviteiten, spelactiviteiten en creatieve activiteiten georganiseerd. Daarnaast worden er ook diverse dagbestedingsactiviteiten georganiseerd op de buitenlocaties en op de afdelingen zelf.

Ontwikkelingen
Nieuw Unicum staat niet stil, want In 2022 wordt er een nieuwe locatie gebouwd op het hoofdterrein. Deze locatie zal o.a. gebruikt gaan worden als creatief atelier en kookstudio.

Voorbeelden van de activiteiten:

 • Creatieve activiteiten, zoals schilderen en handwerken.
 • Activiteiten op het vlak van sport en bewegen, zoals zwemmen, rolstoeldansen en tafeltennis.
 • Natuurbeleving; kas en kwekerij activiteiten, de natuurbuddy’s, het verzorgen van de vissen in de Koi vijver, of eropuit wandelen of fietsen met de duofiets.
 • Ontspanning en wellness, waaronder de beauty salon, klankschalen en meditatie.
 • Culturele activiteiten op het vlak van kunst en schilderen, het filmhuis en voorlezen.
 • Gespreksgroepen als een herensociëteit, actualiteiten en een boekenclub.
 • Muzikale activiteiten zoals een zangkoor, een digi-oase en een band die met enige regelmaat optreedt.
 • Het doen van gezelschapsspelen; scrabble, rummikub, schaken en denksport.  
 • Activiteiten kunnen ook betrekking hebben op het dagelijks leven, zoals extra ondersteuning bij maaltijden of het onderhouden van sociale relaties.

  Daarnaast zijn er in Zandvoort-Noord drie dagbestedingslocaties gevestigd:
 • ’t Winkeltje: een winkel waar door cliënten cadeautjes en woonaccessoires gemaakt én verkocht worden. Bekijk ook de facebookpagina van 't Winkeltje.
 • De Werkplaats: een houtwerkplaats waar (in opdracht) van steigerhout allerlei (tuin)meubels gemaakt worden. Bekijk de facebookpagina van de Werkplaats.
 • 't Hoekje: een winkel waar cliënten kleine meubels opknappen en leuke 'hebbedingen' maken en dat alles voor de verkoop. Bekijk de facebookpagina van 't Hoekje.

  Evenementen
  Regelmatig zijn er mooie evenementen en jaarlijkse golf clinics. In samenwerking met Pluspunt organiseren we diverse activiteiten in het wijksteunpunt in Zandvoort-Noord onder de vlag van OOK Zandvoort.  

  Op maat
  Uitgaande van een passende (WlZ) indicatie kunt u deelnemen aan de diverse activiteiten. De activiteiten worden door professionele, vakbekwame medewerkers begeleid en zij worden daarin ondersteund door een of meer enthousiaste vrijwilligers. Een dagbestedingsprogramma wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld: samen kijken we naar wensen, ambities, behoeftes en mogelijkheden.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden