Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Neuropsychologisch onderzoek

Denkvermogen snel en helder in kaart


Met een neuropsychologisch onderzoek (NPO) kan uw cognitief functioneren in beeld worden gebracht. Met cognitie wordt het denkvermogen bedoeld. Het gaat om vaardigheden als geheugen en concentratie. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de hand van een gesprek met de neuropsycholoog en door het afnemen van verschillende testen.

Waarom meedoen aan een neuropsychologisch onderzoek?
Cognitieve stoornissen komen bij ongeveer de helft van de MS-patiënten in meer of mindere mate voor. Ook heeft ongeveer de helft van de patiënten in de loop van de ziekte last van een sombere stemming of angst. Cognitieve- en stemmingsstoornissen kunnen hinderlijke gevolgen geven in het dagelijkse leven. Het verkrijgen van inzicht in de aard ervan is nodig om ermee te leren omgaan. Als de problemen duidelijk zijn, kan er aan gewerkt worden. Zo zijn stemmingsstoornissen vaak goed te behandelen met gesprekstherapie en/of medicijnen en kunnen problemen met de cognitie aangepakt worden door het aanleren van zogenaamde compensatiestrategieën. Met een compensatiestrategie leert u dingen op een andere manier te doen. Het is aan te raden om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen, ook als u slechts milde klachten ervaart.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het neuropsychologisch onderzoek of heeft u vragen hierover dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 023 – 576 12 27 of e-mail: intakeenopname@nieuwunicum.nl.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden