Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Scholing, workshops en opleidingen

Voor meer kennis over specialistische MS-zorg


Wij willen onze specialistische kennis over de zorg, behandeling en begeleiding van patiënten met klachten en/of beperkingen ten gevolge van MS  graag delen met collega's buiten onze instelling. Daarom bieden we verschillende vormen van scholing aan voor professionals die patiënten met MS behandelen of begeleiden.

Bij alle vormen van scholing komt het belang van een multidisciplinaire, integrale benadering van de klachten en/of beperkingen ten gevolge van MS naar voren. De opgedane kennis kunt u toepassen in uw eigen zorginstelling of praktijk en helpt u de verzorging, behandeling en/of begeleiding van uw cliënten te optimaliseren.
 

We bieden de volgende scholingsmogelijkheden:

  • Scholing Multidisciplinaire behandeling van de gevolgen van MS; van beperkingen naar mogelijkheden
    In verband met corona staan er nog geen nieuwe data van deze scholing gepland. 
  • MS workshops op maat
    Op verzoek verzorgen wij workshops op maat voor individuele zorginstellingen of praktijken. We kijken samen met u waar de behoefte en vragen van uw medewerkers of team liggen. Dit kan ook op basis van casuïstiek. Workshops op maat zijn mogelijk voor (teams van) verzorgenden, medici, paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten)  en (neuro)psychologen.
  • MS opleiding voor verzorgenden
    De interne 2-daagse MS-scholing voor onze eigen zorgmedewerkers is ook toegankelijk voor medewerkers van andere zorginstellingen. In de scholing komen de volgende onderwerpen aan de orde: anatomie en fysiologie, cognitie, pijn en vermoeidheid, blaas/darmproblematiek, voeding, logopedie, verliesverwerking, fysiotherapie en ergotherapie. Informeer naar de eerstvolgende MS scholing voor verzorgenden. Na het volledig doorlopen van deze opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat.

Heeft u belangstelling voor een van onze scholingsactiviteiten, neem dan geheel vrijblijvend contact met de afdeling Opleidingen via opleidingen@nieuwunicum.nl of via telefoonnummer 023 – 576 13 38. We bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden