Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Psychologie in de Basis-GGZ

Poliklinische behandeling van psychologische problemen


Wanneer bij u sprake is van psychische problematiek, samenhangend met MS, kunt u een beroep doen op psychologen van Nieuw Unicum in het kader van de Generalistische Basis-GGZ. Met een verwijzing Generalistische Basis - GGZ van uw huisarts of specialist kunt u gebruik maken van onze poli voor Extramurale Behandeling Psychologie op onze hoofdlocatie in Zandvoort.

Hulpverleningsaanbod
U kunt bij ons terecht voor onderzoek (diagnostiek) en behandeling van diverse psychologische problemen zoals:

  • Cognitieve problemen (zoals geheugenproblemen, concentratieproblemen, moeite met het houden van overzicht en plannen)
  • Stemmingsproblemen (zoals depressie en angst)
  • Problemen / veranderingen in het gedrag, zoals problemen in de impulsbeheersing
  • Omgaan met de onzekere prognose
  • Verwerkingsproblematiek
  • Problematiek in het systeem (met uw familie, gezin)

 

Behandelaanbod
Bij Nieuw Unicum werken GZ-psychologen en psychologen met kennis, expertise en ervaring met het onderzoeken en behandelen van problematiek als gevolg van MS. Afhankelijk van uw vraag is het bijvoorbeeld mogelijk een neuropsychologisch onderzoek te verrichten, om uw huidig cognitief functioneren en uw stemming in kaart te brengen en u adviezen te geven hoe om te gaan met door u ervaren problemen. Dit onderzoek vindt plaats op onze hoofdlocatie. Wij bieden veelal kortdurende psychologische behandelingen bij bijvoorbeeld cognitieve achteruitgang, stemmingsproblemen, gedragsveranderingen en problemen met het omgaan met een onzekere prognose. De behandeling wordt gegeven op onze hoofdlocatie in Zandvoort.

In Nieuw unicum bestaat daarnaast ook de mogelijkheid van online behandelingen, waarbij er middels een digitale verbinding gesprekken met de psycholoog worden gevoerd. Indien er een indicatie voor Specialistische GGZ en/ of  langdurige hulp, is  bespreken we dat met u en geven we advies aan u en uw huisarts over adequate doorverwijzing bij u in de buurt.

Wij zijn niet ingericht hulp te bieden in crisissituaties; in een dergelijke situatie wordt direct contact met de  huisarts of de huisartsenpost aanbevolen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred de Wit, via telefoonnummer 023-5761139 of via fdewit@nieuwunicum.nl.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2019 - alle rechten voorbehouden