Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

MS-poli psychologie

Behandeling van problematiek voortkomend uit MS


Vanuit onze jarenlange ervaring met MS-patiënten en hun systeem merken wij dat deze patiënten in het leren omgaan van een chronische ziekte met een onzeker, onvoorspelbaar beloop soms vastlopen. In onze praktijk merken wij dat de vraag toeneemt naar psychologische behandeling waarbij kennis en ervaring van MS en gerelateerde problematiek vereist is. Ons team van psychologen is gespecialiseerd in deze doelgroep waarin (neuro)psychologische kennis gebundeld wordt ten behoeve van integratieve beeldvorming rondom de patiënt. Wij kunnen mensen in alle fases van MS een op maat gesneden behandeling aanbieden in de Generalistische Basis-GGZ (BGGZ). U kunt dus zowel bij ons terecht als u onlangs de diagnose gekregen heeft, maar ook als u al langer MS heeft.

U kunt bij ons terecht voor onderzoek (diagnostiek) en kortdurende behandeling. De behandeling richt zich op het omgaan met:

  • geheugen- en concentratieproblemen,
  • moeite het houden van overzicht en plannen, tragere informatieverwerking;
  • stemmings- en angstproblematiek;
  • gedragsveranderingen;
  • vermoeidheid;
  • een onzekere prognose.

Ook bestaat de mogelijkheid uw familie te betrekken bij de behandeling, want MS heeft u niet alleen.

Behandelaanbod
Wij bieden verschillende behandelvormen aan. Samen met u bespreken we welke therapievorm(en) bij uw mogelijkheden en wensen passen:

  • Cognitieve training (aanleren van compensatiestrategieën om dingen op een andere manier te doen);
  • Cognitieve gedragstherapie (actief hinderlijke gedachten en gedragingen veranderen);
  • Oplossingsgerichte therapie (benutten van al bestaande sterke kanten en hulpbronnen);
  • Het zonodig betrekken van familie/betrokkenen.

Vergoeding van behandeling
Nieuw Unicum levert op dit moment zogenaamde ongecontracteerde zorg. Deze zorg valt onder de zorgverzekeringswet en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het hangt echter van uw polis af of u de behandeling geheel of een gedeelte ervan vergoed krijgt. U dient ook rekening te houden met het wettelijk verplicht eigen risico dat door uw zorgverzekeraar in rekening wordt gebracht. U krijgt na afloop van het behandeltraject een totaalrekening en deze kunt u zelf declareren bij uw verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Werkwijze: lees hier meer over hoe u zich kunt aanmelden en wat u kunt verwachten.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden