Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Aanmelding, CIZ-indicatie en wachtlijst

Kom eens langs voor een rondleiding


Aanmelding
U kunt u voor Nieuw Unicum aanmelden als u tussen 18-67 jaar bent. Wanneer u MS heeft en ouder bent dan 67 jaar is een opname ter bespreking. We nodigen u uit voor een oriënterend en informatief bezoek met rondleiding. Tijdens dit bezoek voeren wij een intakegesprek met u.

 

Indicatie
Nieuw Unicum is een Wlz-instelling (Wet langdurige zorg). Dat betekent dat u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig heeft om gebruik te maken van de diensten van Nieuw Unicum. Het gaat om een zorgzwaartepakket met LG-grondslag (lichamelijk gehandicapt). In principe kunnen cliënten met een ZZP LG 2 of 4 tot en met 7 bij Nieuw Unicum terecht. Opname met ZZP LG 2 is alleen toegestaan bij ernstige NAH-problematiek (grondslag NAH). 
Heeft u een zorgzwaartepakket met een andere grondslag, bijvoorbeeld Verpleging & Verzorging (V&V) en bent u geïnteresseerd in Nieuw Unicum, neemt u dan contact op met de opnamecoördinator. De functie dagbesteding dient u apart bij dit ZZP-pakket aan te vragen.

In geval van een tijdelijke opname zijn er meer mogelijkheden voor vergoeding van de kosten:

  • Ook vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), net als bij een langdurige opname. U heeft een indicatie nodig van Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ZZP LG 4 t/m 7.  Van u wordt een eigen bijdrage gevraagd, afhankelijk van uw inkomen. 
  • Via een eerstelijns verblijfsindicatie via uw ziektenkostenverzekeraar.
  • Vanuit uw persoonsgebonden budget (PGB) 
  • U kunt het verblijf natuurlijk ook zelf betalen. 

Voor nadere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

 

Wachtlijst
Nieuw Unicum heeft een hoofdlocatie in Zandvoort en drie nevenlocaties in Haarlem en Zandvoort. Op de wachtlijst voor de hoofdlocatie staan enkele aanmeldingen (gegevens april 2017). Gemiddeld is de tijd tot opname enkele maanden.
Voor de nevenlocaties staan er op dit moment geen aanmeldingen op de wachtlijst en is het mogelijk om in te stromen op het moment dat een appartement vrij komt.
Een tijdelijk verblijf kan op redelijk korte termijn gepland worden en is ook al een jaar van te voren te reserveren.
Heeft u vragen over de wachtlijst of over een tijdelijke opname, dan kunt u contact opnemen met de opnamecoördinator.

 

Meer informatie
Wilt u een afspraak maken voor een rondleiding of meer informatie over de benodigde indicatie of de wachttijden, neemt u dan contact op met de opnamecoördinator op telefoon: 023 - 576 11 39 (maandag tot en met donderdag) of via e-mailadres:
opnamecoordinator@nieuwunicum.nlWebsite ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2018 - alle rechten voorbehouden