Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Aanmelding, CIZ-indicatie en wachtlijst

Kom eens langs voor een rondleiding


Aanmelding
U kunt u voor Nieuw Unicum aanmelden als u tussen 18-67 jaar bent. Wanneer u MS heeft en ouder bent dan 67 jaar is een opname ter bespreking. We nodigen u uit voor een oriënterend en informatief bezoek met rondleiding. Tijdens dit bezoek voeren wij een intakegesprek met u.

Indicatie
Nieuw Unicum is een Wlz-instelling (Wet langdurige zorg). Dat betekent dat u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig heeft om gebruik te maken van de diensten van Nieuw Unicum. Het gaat om een zorgzwaartepakket met LG-grondslag (lichamelijk gehandicapt).
 

 • Wonen in een appartement in Nieuw Unicum
  In principe kunt u met een ZZP LG 4 tot en met 7 bij Nieuw Unicum terecht. 
  Heeft u een zorgzwaartepakket met een andere grondslag, bijvoorbeeld Verpleging & Verzorging (V&V) en bent u geïnteresseerd in Nieuw Unicum, neemt u dan contact op met de coördinator intake en opname (gegevens onderaan deze pagina). De functie dagbesteding dient u apart bij dit ZZP-pakket aan te vragen.
 • Tijdelijk verblijf
  In geval van een tijdelijke opname zijn er meer mogelijkheden voor vergoeding van de kosten:
  -Ook vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), net als bij een langdurige opname. U heeft een indicatie nodig van Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ZZP LG 4 t/m 7. Van u wordt een eigen bijdrage gevraagd, afhankelijk van uw inkomen. 
  -Via een eerstelijns verblijfsindicatie via uw ziektenkostenverzekeraar.
  -Vanuit uw persoonsgebonden budget (PGB) 
  -U kunt het verblijf natuurlijk ook zelf betalen. 
 • MS zorg op afstand
  Als u wilt deelnemen aan MS zorg op afstand (online begeleiding voor mensen met MS), dan is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. De kosten worden dan vergoed via het basispakket van uw verzekeraar.
 • Multidisciplinaire Screening
  Voor deze screening heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Deze verwijzing is te vinden op deze website.

Voor ondersteuning bij het doen van een indicatieaanvraag of voor nadere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Wachtlijst

 • Wonen en tijdelijk verblijf
  Nieuw Unicum heeft een hoofdlocatie in Zandvoort en drie nevenlocaties in Haarlem en Zandvoort. Op de wachtlijst voor de hoofdlocatie staan meerdere aanmeldingen. Wilt u weten wat de wachttijd is? Neem dan contact op met de Coördinator intake & opname
  Voor de nevenlocaties staan er op dit moment geen aanmeldingen op de wachtlijst en is het mogelijk om in te stromen op het moment dat een appartement vrij komt.
  Een tijdelijk verblijf kan op redelijk korte termijn gepland worden en is ook al een jaar van te voren te reserveren.
  Heeft u vragen over de wachtlijst of over een tijdelijke opname, dan kunt u contact opnemen met de intakeenopname@nieuwunicum.nl.
 • MS Zorg op afstand en Multidisciplinaire Screening
  U kunt direct gebruikmaken van MS zorg op afstand. Ook voor de Multidisciplinaire Screening is geen wachtlijst. Afhankelijk van uw hulpvraag kunt u op korte termijn bij ons behandelteam terecht.

Meer informatie
Wilt u een afspraak maken voor een rondleiding of meer informatie over de benodigde indicatie of de wachttijden, neemt u dan contact op met de coördinator intake en opname op telefoon: 023 - 576 11 39 (maandag tot en met donderdag) of via e-mailadres: intakeenopname@nieuwunicum.nl.



Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden