Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen
U bent hier: Nieuws

Nieuwe raad van toezicht Nieuw Unicum is bijna compleet


“We zijn trots om de voorzitter en drie leden van de nieuwe raad van toezicht van Nieuw Unicum bekend te maken”, aldus Hans Kruijer, de voorzitter van de huidige raad van toezicht. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vorming van een nieuwe raad van toezicht. Deze is op twee leden na nu compleet. “Het is een groep mensen om supertrots op te zijn en mooi dat zij zich aan Nieuw Unicum willen verbinden.”

Prof. Dr. Bernard Uitdehaag wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Bernard Uitdehaag is directeur van MS Centrum Amsterdam en een autoriteit op het gebied van onderzoek naar MS. Tot 1 augustus blijft de huidige voorzitter Hans Kuijer aan. Per 1 februari zijn Helma Meeuwissen, Jan Ravensbergen en Jan Lammers benoemd als nieuwe leden van de raad van toezicht.

Helma Meeuwissen is sinds 2017 directeur langdurige zorg bij Kennemerhart en lid van de raad van toezicht van Zorggroep Amsterdam Oost. Zij brengt een schat aan ervaring mee als het gaat om de kwaliteit van zorg.

Jan Ravensbergen heeft ruim twintig jaar ervaring als (interim-)manager in de gezondheidszorg. De afgelopen jaren focust hij zich vooral op conflictbemiddeling, proces- en projectbegeleiding. Met name in organisaties en arbeidsrelaties.

Jan Lammers is niet alleen oud-autocoureur en sportief directeur van de Dutch Grand Prix. Sinds jaar en dag zet hij zich in als ambassadeur van de stichting Vrienden van Nieuw Unicum. Vanaf nu doet hij dat dus ook als toezichthouder.

Bewonersraad en ondernemingsraad blij
De bewonersraad en de ondernemingsraad hebben afzonderlijk met alle nieuwe leden van de raad van toezicht gesproken. Beide medezeggenschapsorganen zijn zeer te spreken over deze samenstelling. “Dit is een mooie stap vooruit voor de bewoners van Nieuw Unicum en de organisatie in zijn geheel,” aldus Rogier, voorzitter van de bewonersraad. Marc van Hout, voorzitter van de ondernemingsraad: “Wij zijn heel tevreden met deze nieuwe raad van toezicht. We kunnen nu echt weer gaan bouwen en vooruitkijken.”

Nog twee vacatures
Momenteel staan er nog twee vacatures uit. Er wordt gezocht naar leden die ervaring hebben op juridisch en financieel vlak binnen de zorg. De verwachting is dat deze binnen afzienbare tijd worden ingevuld.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden