Terug

9 november middag voor mantelzorgers

Speciaal voor mantelzorgers van bewoners van Nieuw Unicum organiseren we zaterdag 9 november van 12 tot 14.30 uur een leuke en interessante middag.

Wij waarderen enorm wat onze mantelzorgers -soms al heel lang- doen voor hun partner, zoon, dochter of naaste die bij Nieuw Unicum woont. In het kader van de dag van mantelzorger een dag later (zondag 10 november) willen we onze mantelzorgers trakteren op een lekkere, warme lunch. Via de mail hebben zij intussen de uitnodiging ontvangen.

Wat staat er verder op het programma?

Na de lunch demonstreren we het gebruik van twee online tools die handig zijn voor mantelzorgers; namelijk Caren en Familienet. Via Caren is het mogelijk om inzage te krijgen in het medisch dossier van een bewoner. Via Familienet blijven bewoners en mantelzorgers op de hoogte van activiteiten en events bij Nieuw Unicum. Aansluitend legt een bestuurslid van de stichting Vrienden van Nieuw Unicum uit wat de stichting kan betekenen voor (individuele) bewoners of afdelingen. Zo biedt ze (financiële) ondersteuning voor bijvoorbeeld een dagje uit, een high tea, concertkaartjes of een iPad. Het gaat hierbij om zaken die niet uit de Wlz worden vergoed. Rond 14.30 uur sluiten we de middag af.

Meer weten?

Ben jij mantelzorger van een bewoner van Nieuw Unicum en wil je graag naar deze mantelzorgbijeenkomst komen? Meld je dan voor 1 november aan via mantelzorg@nieuwunicum.nl. Geef in deze mail ook eventuele dieetwensen door. Er is plek voor 40 mensen in ons gelegenheidsrestaurant. Je krijgt tijdig bericht of je een van de gelukkigen bent. We kijken uit naar een fijne en informatieve bijeenkomst.