Terug

Kijk de online editie van de Nationale MS Dag 2024

De Nationale MS Dag van het Nationaal MS Fonds is op zondag 3 november a.s.; dit keer in de vorm van een inspirerende online talkshow. Dit jaarlijks terugkerende event is van 10 tot 12.15 uur te volgen en bedoeld voor mensen met MS en hun naasten. Onderzoekers, behandelaren en andere deskundigen bieden inzicht en lichten verschillende onderwerpen toe die met MS te maken hebben. Ook ergotherapeut Afra van Impelen van Nieuw Unicum is uitgenodigd.

Hier kun je je aanmelden, dan ontvang je een link waarmee je zondagochtend kunt inloggen.

Om 10 uur start de talkshow die wordt gepresenteerd door Gerrit Heijkoop en Rianne Wisgerhof-van Dijk, directeur-bestuurder van het Nationaal MS Fonds. Vervolgens is er een tafelgesprek met als thema: Wat te doen tegen vermoeidheid? Veel mensen met MS hebben zoveel last van vermoeidheid dat het hun dagelijks leven negatief beïnvloedt. Volgens GZ-psycholoog Marieke de Gier, fysiotherapeut Jeroen Stijl en ergotherapeut Afra van Impelen van Nieuw Unicum kun je vermoeidheid verminderen en delen ze tips. Ook kun je als kijker vragen stellen.

Verder is er aandacht voor MRI-onderzoek van het ruggenmerg en worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van MS besproken. Tussen de gesprekken door wordt geschakeld naar de Urban Walk in Breda waar geld wordt ingezameld voor MS-onderzoek.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie.