Terug

Samsam 2024: een boeiende middag voor zorgprofessionals

Unieke samenwerking in de regionale gehandicaptenzorg

Samsam, HET jaarlijkse regionale event voor zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg, streek dinsdag 15 oktober neer bij Nieuw Unicum in Zandvoort. Meerdere organisaties in de gehandicaptenzorg bundelden wederom de krachten om zo’n 120 zorgprofessionals een inspirerende middag te bieden vol workshops en zorginnovaties.

Er waren o.a. workshops voor meer mindfulness in je leven, over omgaan met ongewenst gedrag, over het voorkomen van rug- en nekklachten en over hoe te dealen met de uitdagingen van de overgang. Ook konden deelnemers onderzoeken hoe het netwerk van een cliënt ondersteuning in de zorg kan bieden. Op het Inspiratieplein waren demonstraties van o.a. slaaprobot Somnox, ontspanningstool Moonbird en een antitrillepel.

Alle workshops en demonstraties werden verzorgd door medewerkers van de participerende organisaties. Tijdens de afsluitende borrel, compleet met DJ set, kregen de aanwezige verzorgenden, verpleegkundigen, begeleiders, ondersteuners en behandelaren volop gelegenheid om kennis te maken met elkaar. Alle organisaties kijken terug op een vooral leuke middag die onze zorgprofessionals in het zonnetje zette.

Samsam werd mede mogelijk gemaakt door:

Deze organisaties in de gehandicaptenzorg in de regio organiseren Samsam 2024: De Hartekamp Groep, Ons Tweede Thuis, Stichting SIG, Sigra, SEIN, LFB, LVB Netwerk Kennemerland en Nieuw Unicum.