Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

€ 31.676 subsidie voor e-health tool MS Zorg op afstand

Dankzij donateurs Nationaal MS Fonds

Geplaatst op 23-04-2021

“We zijn heel erg blij met deze subsidie voor MS Zorg op Afstand”, aldus Liesbeth Kooij, manager Zorg en Dienstverlening van MS Expertisecentrum Nieuw Unicum. “Deze stelt ons in staat om gespecialiseerde kennis toegankelijk te maken voor patiënten met MS die thuis wonen. Zo kunnen zij coaching en advies krijgen van een in MS gespecialiseerde verpleegkundige."

MS Expertisecentrum Nieuw Unicum in Zandvoort heeft deze tool ontwikkeld. Hoe werkt het? “De MS-verpleegkundige kan via een online videoverbinding thuiswonende MS-patiënten goed monitoren, coachen en adviseren; specifiek gericht op de klachten die iemand met MS ervaart”, legt Liesbeth uit.

“Bij MS zijn problemen of klachten vaak zo complex dat niet duidelijk is welke zorgvragen nu precies spelen. De MS-verpleegkundige kan die vragen ontrafelen en adviseren welke zorgprofessional ingeschakeld kan worden. Ook kan zij ondersteuning bieden bij het voorbereiden van dit consult. En dit alles kan dankzij MS Zorg op Afstand zonder extra inspanning of reistijd: vanuit huis, waar je ook woont in Nederland”

Deze zorg bestaat naast de reguliere behandelingen die iemand met MS al heeft. ”We zijn blij dat we deze zorg nu kunnen blijven bieden aan diegenen die het zo hard nodig hebben.”

Bekijk onderstaande video voor de virtuele overhandiging van de cheque van Rianne Wisgerhof, directeur van het Nationaal MS Fonds aan Liesbeth Kooij manager Zorg en Dienstverlening van MS Expertisecentrum Nieuw Unicum:


Meer informatie over MS Zorg op Afstand vind je hier:
https://nieuwunicum.nl/informatie/142-ms-zorg-op-afstand


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden