Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

50 jaar MS Expertisecentrum Nieuw Unicum

Specialistische MS –zorg en –behandeling in de duinen

Geplaatst op 17-11-2020

Het was dinsdag 17 november precies 50 jaar geleden dat Nieuw Unicum aan de Zandvoortselaan in Zandvoort officieel werd geopend. Met recht een mijlpaal.

Maar door de coronamaatregelen konden de geplande jubileumactiviteiten zoals optredens voor bewoners en een feest voor medewerkers niet doorgaan. Wel was er een videoboodschap van bestuurder Marten de Bruine en koffie met gebak voor alle bewoners en medewerkers. De Bruine: “En waar iedereen echt naar heeft uitgekeken was het livegaan van de ‘Nieuw Unicum Jerusalema-videoclip’. Kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=bwUU5_rtHT8. De clip is al bijna 3000 keer bekeken!”

Hoe is het zo gekomen?
Unicum was een verpleeginrichting die na de oorlog is opgericht voor de verzorging van gewonde, gehandicapte soldaten. “Eind jaren 60 werden, in navolging van Het Dorp, op verschillende plekken in Nederland woonvoorzieningen opgericht waar mensen met een beperking konden wonen”, aldus De Bruine. “Zo werd in 1970 ook in Zandvoort ‘Nieuw’ Unicum geopend.” Eind jaren 90 is hier de focus op gespecialiseerde zorg voor mensen met MS komen te liggen.

In 2020
De Bruine vervolgt: “Nu biedt Nieuw Unicum mensen met gevorderde progressieve MS een warm thuis en multidisciplinaire zorg en behandeling op maat. Onze medewerkers bieden we de kans zich verder te ontplooien. Ook bouwen we nu samen met andere MS-partijen aan een landelijk dekkende kennisinfrastructuur. Zo werken we er samen hard aan dat iedereen met MS in de toekomst de allerbeste zorg en behandeling krijgt. Als enige MS Expertisecentrum in Nederland zijn wij de trekker hiervan.”

Meer weten?
Kijk op nieuwunicum.nl of mail naar: info@nieuwunicum.nl

 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden