Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Aanvullende maatregelen Nieuw Unicum om verspreiding coronavirus af te remmen

Geplaatst op 13-03-2020

Donderdagmiddag 12 maart 2020 is er een persconferentie geweest waarin Mark Rutte (minister-president), Bruno Bruins (minister medische zorg & sport) en Jaap van Dissel (RIVM) nieuwe maatregelen hebben afgekondigd om het coronavirus te bedwingen. Uiteraard doen wij er binnen Nieuw Unicum alles aan om verspreiding van het virus af te remmen. Wij dragen immers de zorg voor een kwetsbare groep bewoners. Daarom informeren we u hierbij welke aanvullende maatregelen wij voor nu treffen.

Dit zijn de maatregelen die van toepassing zijn op Nieuw Unicum:

-Met onze zorgmedewerkers, behandelaren, mantelzorgers en vrijwilligers maken wij afspraken over de beschikbaarheid conform de landelijke richtlijnen.
-Grote landelijke evenementen van meer dan 100 personen worden afgelast. Wij scherpen deze regel aan gezien de kwetsbare omgeving waarin we werken: We annuleren alle bijeenkomsten met externe partijen (of we verschuiven ze). Hetzelfde geldt voor evenementen buiten Nieuw Unicum. Meld externe werkoverleggen bij de leidinggevende van de afdeling, dan kijken wij samen wat de risico’s en mogelijkheden zijn. Dit geldt niet voor individuele afspraken.
-Betaal aan de lunchcounter en in de winkel zoveel mogelijk met pin.
-Vermijd sociale contacten.
-Reis indien mogelijk niet met openbaar vervoer.
-Voor nu geldt dat alleen bezoek aan bewoners is toegestaan, wanneer bezoekers geen klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts) hebben en geen contact hebben (gehad) met mensen die besmet zijn met het coronavirus. Uiteraard met inachtneming van de aangescherpte hygiëneregels: was vaak en goed de handen met zeep of gebruik een alcoholdispenser, hoest of nies in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes een keer, voorkom handen schudden, vermijd mensen die verkouden zijn.

Bovenstaande maatregelen gelden tot en met 31 maart 2020.

Hoe blijft u op de hoogte?
Als de actualiteit er aanleiding toe geeft, sturen we een update van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die Nieuw Unicum treft. Het snelst gaat dat per e-mail. Wilt u op de hoogte blijven? Geef dan per omgaande uw naam en e-mailadres door via coronainformatie@nieuwunicum.nl. Ook vragen kunt u naar dit e-mailadres mailen. Wij zorgen ervoor dat uw vraag zo snel als mogelijk door een interne deskundige wordt beantwoord.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden