Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Bericht aan onze mantelzorgers

01 april 2020

Geplaatst op 01-04-2020

Verlengde maatregelen ten aanzien van bezoek
Gisterenavond werd in de persconferentie door de minister-president bekend gemaakt dat de noodzakelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd zijn, in ieder geval tot 28 april. Dat betekent dat we helaas nog geen bezoek toe kunnen laten in Nieuw Unicum. De strenge maatregelen zorgen er wel voor dat Nieuw Unicum nog steeds ‘corona-vrij’ is. Ondanks dat goede nieuws beseffen we maar al te goed dat het feit dat u uw naaste nog steeds niet kunt bezoeken, geen fijne boodschap is. Marten de Bruine, bestuurder van Nieuw Unicum, richt hierover graag het woord tot u in deze video:

 

Luisterend oor
Wilt u graag even met iemand praten over wat dit allemaal voor u betekent? Gösta Strandstra (maatschappelijk werk) is op dinsdag en vrijdag van 9.15  – 10 uur voor u bereikbaar.
Let wel: het gaat hier niet om praktische vragen, daarvoor verwijzen we naar de leidinggevende van de afdeling en het mailadres coronainformatie@nieuwunicum.nl.

Beeldbellen met uw naaste
Wist u dat op alle afdelingen nu een laptop staat om beeldbellen mogelijk te maken? Een deel van de bewoners kan dit zelf op eigen apparatuur, anderen kunnen dit met behulp van medewerkers zorg nu hopelijk ook. Het beeldbellen verloopt via Skype. U dient hiervoor zelf een gratis account aan te maken via skype.com. Skype is geschikt voor op een laptop maar ook op een mobiele telefoon. Het maakt niet uit of dit een android of apple toestel is. Zorgt u er vervolgens voor dat de afdeling uw contactgegevens heeft?

Blijf op de hoogte via Familienet
Zit uw naaste op Familienet? Dan kan hij of zij u een uitnodiging sturen om ook gebruik te maken van dit medium. Zo kunt u op de hoogte te blijven van wat er op de zorgafdeling speelt en krijgt u ook nieuws uit Nieuw Unicum te lezen. Mocht de bewoner zelf geen pagina hebben op Familienet, dan kan ook een familielid paginabeheerder worden namens de bewoner. Marijke Hielkema (mhielkema@nieuwunicum.nl) kan assisteren bij uw aanmelding op Familienet.
Nieuw Unicum is ook te volgen via facebook: https://www.facebook.com/nieuwunicum/ Op facebook leest u met name over de geweldige initiatieven -echte lichtpuntjes- in deze tijden.

Bericht van Irene van Bentem, geestelijk verzorger

Mantelzorger in Coronatijden

Jij
mantelzorger
die hier zou willen zijn
en thuis wakker ligt met je zorgen

Dat schreef ik als onderdeel van een langere tekst een paar weken terug. Inmiddels weten we dat deze beproeving nog wel even zal voortduren. Dit alles om de kans dat bewoners van Nieuw Unicum ziek worden zo klein mogelijk te houden. Niet op bezoek mogen gaan, terwijl je misschien wel júist nu bij elkaar wilt zijn, elkaar moed inspreken, elkaar even vasthouden. Dat al die gewone dingen als een kopje koffie op de Brinck, even wat voorlezen, de kamer even wat opruimen etc. nu niet kunnen is een groot gemis. Ik merk dat bewoners u missen, en veel gesprekjes gaan daarover. Er is gelukkig ook veel veerkracht en begrip, en er wordt genoten van de vele speciale dingen, zoals kaartjes van bekenden en onbekenden, bloemen en andere attenties. Gisteren kwam er bij een aantal afdelingen een zanger/gitarist buiten zingen (hij komt terug voor andere afdelingen). Ik zag de kracht van muziek, zag vreugde en ontroering. Ook toen gingen gedachten ongetwijfeld naar u. Ik hoop dat er ook mensen in uw buurt zijn die aandacht voor u hebben.
Deze periode betekent ook dat u vertrouwen moet hebben dat het allemaal goed gaat, uw naaste nog meer dan anders toevertrouwt aan de zorg van Nieuw Unicum. En voor ons allen dat we dit samen zo goed als mogelijk met elkaar doen, met elkaar uithouden ook. En weet, daar wordt met man en macht aan gewerkt! De verbondenheid, ook met u als ‘thuisfront’ is groot. Laten we hopen dat we elkaar later dit voorjaar weer kunnen ontmoeten. Draagkracht en vertrouwen toegewenst!
 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden