Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Bezoek mogelijk in de appartementen

Nieuwe bezoekregeling per 10 juni 2020

Geplaatst op 08-06-2020

Vanaf a.s. woensdag 10 juni is bezoek weer mogelijk op al onze locaties. Eindelijk kunt u weer op bezoek komen bij uw partner of familielid in het appartement. Er zijn nog wel voorwaarden aan dit bezoek: het is alleen mogelijk op afspraak en is er vooralsnog één vaste bezoeker per bewoner welkom. Alle mantelzorgers hebben hierover bericht gekregen en een link toegestuurd gekregen waarbij de vaste bezoeker zich kan aanmelden De bezoektijden zijn 7 dagen per week, tussen 11.00 en 17.00 uur.

Bezoek in appartement weer mogelijk, maar wel met voorwaarden 
We zetten de spelregels voor de nieuwe bezoekregeling voor u op een rij: 

  • Bezoek is altijd op afspraak (via het digitale aanmeldformulier) en er kan maximaal één persoon op bezoek komen. Dit moet een vaste contactpersoon zijn. U mag dus niet wisselen.
  • We plannen uw bezoek in op basis van beschikbaarheid van gastvrouwen en gastheren die u naar het appartement begeleiden en we houden rekening met het maximaal aantal bezoekers per afdeling op een bepaald tijdstip.
  • U ontvangt bij bevestiging van de afspraak de verdere procedure voor het bezoek. 
  • Bij ontvangst op de locatie zullen u een aantal vragen rondom uw gezondheid worden gesteld. Dit is een verplicht onderdeel. U hoeft daar niet op te antwoorden, alleen kunnen wij u dan niet toelaten voor het bezoek. De antwoorden op de vragen zijn mondeling en worden niet opgeslagen of gedeeld.
  • Bezoek vindt plaats in het appartement van de bewoner of in buitenlucht. De gedeelde huiskamer of ontmoetingsruimte zijn hiervoor niet bruikbaar. Voor de locatie aan de Zandvoortselaan geldt: u mag wel gebruikmaken van het terrein, maar wij verzoeken u dit niet te verlaten. Voor de overige locaties verzoeken wij u zoveel mogelijk in het appartement, de binnentuin of op het terras te blijven.
  • Bezoek maakt geen gebruik van algemene sanitaire- en keukenfaciliteiten en andere gemeenschappelijke ruimtes.
  • Wij verzoeken u contact met andere bewoners te vermijden en tijdens het bezoek geen contact te maken met zorgmedewerkers over zorggerelateerde vragen. Mocht u vragen hebben voor de afdeling, stel deze dan via telefoon of mail.
  • Voor het bezoek gelden de algemene maatregelen van het RIVM: o hygiëne (handen reinigen met handalcohol bij binnenkomst in het appartement en bij het verlaten ervan); o 1,5 meter afstand houden; o geen bezoek als u gezondheidsklachten heeft of al die er in uw omgeving (gezin) zijn.
  • Nieuw Unicum behoudt zich het recht voor de bezoekregeling voor de gehele locatie (tijdelijk) te stoppen indien er een besmetting of andere medisch risico aanwezig is.

Tussenstap op weg naar verdere openstelling
Dat er geleidelijk aan weer bezoek mag komen vinden we fijn, zeker voor onze bewoners, maar ook spannend. Daarom beginnen we de verruiming van het bezoek met één vaste bezoeker per bewoner. We gaan het bezoek weer geleidelijk uitbouwen, maar het is nog niet als voor de coronauitbraak. Wel hopen we, als deze bezoekregeling positief verloopt, in het tweede deel van juni te kunnen besluiten dat het aantal bezoekers per bewoner verruimd kan worden. Hier ligt voor u als bezoeker ook een taak: houdt u aan de spelregels van de bezoekregeling en aan bekende voorschriften van het RIVM. Kom niet op bezoek als u klachten heeft of ziek bent.

Bezoekersfaciliteit blijft ook in gebruik
Willen andere familieleden dan de vaste bezoeker op bezoek komen of wilt u met meerdere bezoekers tegelijk langs komen? Dan is voor bewoners van de hoofdlocatie aan de Zandvoortselaan de speciaal ingerichte bezoekfaciliteit te reserveren via bezoek@nieuwunicum.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen via coronainformatie@nieuwunicum.nl. We wensen u een fijn bezoek.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden