Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Dit zijn de versoepelingen bij Nieuw Unicum

per 25 februari

Geplaatst op 25-02-2022

Landelijk daalt het aantal besmettingen, veel mensen zijn volledig gevaccineerd of hebben corona doorgemaakt. Vanaf 25 februari zijn veel coronamaatregelen komen te vervallen, er is weer meer mogelijk.  De volgende versoepelingen gelden vanaf heden binnen Nieuw Unicum:

U hoeft geen mondkapje meer op
Bewoners, bezoekers en medewerkers hoeven in Nieuw Unicum geen mondkapje of neusmondmasker meer te dragen (tenzij u zich hier prettig bij voelt). Hier is een uitzondering op: Medewerkers van Nieuw Unicum dragen een neusmondmasker tijdens contactmomenten met bewoners die binnen 1,5 meter plaatsvinden én langer dan vijf minuten duren. Wij vragen u wel een mondkapje te dragen als u verschijnselen van een luchtweginfectie hebt, zoals een verkoudheid.

U hoeft geen 1,5 meter afstand te houden
Vanaf heden geldt de verplichte afstand van 1,5 meter niet meer.  

Geen restricties meer voor ontvangst bezoek
Er gelden geen restricties meer voor het ontvangen van bezoek. We volgen hierin de regels van de overheid ten aanzien van het ontvangen van bezoek thuis. Het is ook niet meer nodig om uw bezoek vooraf te registreren.

Logeren en op bezoek gaan buiten Nieuw Unicum
Logeren of op bezoek gaan buiten Nieuw Unicum kan zonder restricties. Houd u tijdens het bezoek aan de bekende basisregels.

Logeren van familie in Nieuw Unicum
Een partner/familielid kan komen logeren bij een bewoner. We hopen dat logerende familieleden gevaccineerd zijn. Vriendelijk verzoek als u niet gevaccineerd bent om een sneltest te doen voor het logeren. Voorwaarden voor logeren zijn:
- De logé heeft geen gezondheidsklachten;
- Het logeren is minimaal 24 uur van tevoren gemeld bij de teamleider van de afdeling óf in het weekeinde bij het team van het betreffende hof of locatie.

Testen bij klachten
De PCR-testen kunnen wij gelukkig nog steeds in huis uitvoeren. In de meeste gevallen hebben we dezelfde dag de testuitslag al binnen. Dus ervaart u klachten, laat u testen!

We moeten blijven opletten en elkaar helpen, zodat we elkaar niet besmetten. Het blijft daarom voor iedereen wel verstandig om de basisregels in acht te nemen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken:

  • Was vaak uw handen of desinfecteer deze met handalcohol; op alle locaties en ingangen op de hoofdlocatie staan alcoholdispencers;
  • Hoest of nies aan de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze direct weg na gebruik;
  • Schud geen handen;
  • Draag een mondkapje als u verschijnselen van een luchtweginfectie hebt.

Heeft u een vraag met betrekking tot de versoepelingen?
Stel deze via coronainformatie@nieuwunicum.nl.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden