Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Dit zijn de versoepelingen in Nieuw Unicum per 26 juni

mondkapjes kunnen af & we houden 1.5 m afstand

Geplaatst op 24-06-2021

Landelijk daalt het aantal besmettingen met corona en er zijn steeds meer mensen gevaccineerd. Daardoor kan er weer meer. Wat zijn de versoepelingen in Nieuw Unicum vanaf zaterdag 26 juni?:

Geen mondkapjes meer
Bewoners, bezoek en medewerkers hoeven in Nieuw Unicum geen mondkapje of neusmondmasker meer te dragen (tenzij u zich hierbij prettig voelt). Hier is een uitzondering op: Medewerkers van Nieuw Unicum dragen een neusmondmasker tijdens contactmomenten met bewoners die binnen 1,5 meter plaatsvinden én langer dan vijf minuten duren.

Geen restricties meer t.a.v. bezoek
Er gelden geen restricties meer voor het ontvangen van bezoek. We volgen hierin de regels van de overheid ten aanzien van het ontvangen van bezoek thuis. Het is ook niet meer nodig om uw bezoek vooraf te registreren. Wel is het belangrijk om 1,5 meter afstand te blijven houden. De meeste appartementen in Nieuw Unicum zijn klein, houd hiermee rekening als u bezoek ontvangt of op bezoek komt.

Logeren en op bezoek gaan buiten Nieuw Unicum
Logeren of op bezoek gaan buiten Nieuw Unicum kan weer zonder restricties. Omdat er dan vaak sprake is van intensief, langdurig contact adviseren wij het aantal adressen voor logeren en bezoek te beperken tot een of twee adressen. Houd u tijdens het bezoek aan de bekende basisregels. Bewoners hoeven na het logeren niet in quarantaine, tenzij er aanwijzingen zijn voor een mogelijke besmetting.

Logeren van familie in Nieuw Unicum
Sinds enkele maanden kan een partner/familielid weer komen logeren bij bewoners die twee keer gevaccineerd zijn. We hopen dat logerende familieleden gevaccineerd zijn. Vriendelijk, doch dringend verzoek als u niet gevaccineerd bent om een sneltest te doen voor het logeren. Voorwaarden voor logeren zijn:

  • De logé heeft geen gezondheidsklachten;
  • Het logeren is minimaal 24 uur van tevoren gemeld bij de teamleider van de afdeling óf in het weekeinde bij het team van het betreffende hof of locatie.

Huiskamer
Bezoek is weer welkom in de huiskamers van de zorgafdelingen. Zoek een andere plek als de huiskamer te vol is, want het blijft belangrijk om de 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Quarantaine of niet: afhankelijk van wel/geen vaccinatie
Voor bewoners die tweemaal gevaccineerd zijn, is er geen quarantaineplicht als zij in contact geweest zijn met een besmet persoon. Wel hebben wij een dringend advies: blijf vijf dagen op of rond de locatie en vermijd drukte. Op de vijfde dag nemen we een PCR-test af.
Voor niet-gevaccineerde bewoners geldt wel een quarantaineperiode als zij in contact geweest zijn met een besmet persoon. De bewoner verblijft dan vijf dagen in zijn/haar in het appartement. De bewoner krijgt direct een PCR-test en wederom een test op de vijfde dag na het contact.

Testen bij klachten
De PCR-testen kunnen wij gelukkig nog steeds in huis uitvoeren. In de meeste gevallen hebben we dezelfde dag de testuitslag al binnen. Dus ervaart u klachten, laat u testen!

Tot slot:
Tijdens de coronacrisis hebben we fors ingezet op hygiëne. Alle maatregelen en adviezen hier omtrent hebben ervoor gezorgd dat we naast corona ook infectie- en andere luchtwegziektes zo veel mogelijk buiten de deur hebben weten te houden. Dit positieve gezondheidseffect voor onze bewoners willen we natuurlijk vasthouden en zetten wij als beleid voort. Daarom een dringend verzoek: kom niet op bezoek als u gezondheidsklachten als koorts, verkoudheid, griep of dramklachten heeft.

Ook de andere landelijke basisregels blijven belangrijk bij deze versoepelingen:
-Houd 1,5 meter afstand tot elkaar
-Was regelmatig uw handen
-Hoest of nies in uw elleboog

Meer informatie
Heeft u vragen? Neem contact op via coronainformatie@nieuwunicum.nl.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden