Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Een geslaagd circus

Formule 1 in Zandvoort

Geplaatst op 07-09-2021

Niet alleen voor Max Verstappen was het Formule 1-weekend geslaagd. Ook de bewoners van Nieuw Unicum konden genieten van de trainingen en de race zelf. Op een groot scherm op de versierde Brinck konden ze de race volgen, onder het genot van een hapje en een drankje. Verspreid over drie dagen kwamen er tussen 2 en 6 september dagelijks zo’n 70.000 bezoekers naar Zandvoort. Het was een enorme operatie om alles in goede banen te leiden. Ook voor Nieuw Unicum. Toch kijken we redelijk tevreden terug op het event.

Zoals gemeld in eerdere berichtgeving waren we in de aanloop bezorgd over de impact die het event zou hebben. Bijvoorbeeld op de bereikbaarheid van de locaties van Nieuw Unicum. Onze uitgangspunten waren dat te allen tijde hulpverleners de locaties moesten kunnen bereiken. Ook medewerkers, familie en mantelzorgers moesten in geval van nood bewoners kunnen opzoeken. Hoewel niet alles perfect is gelopen, heeft de Dutch Grand Prix en de gemeente onze zorgen ter harte genomen. Er hebben zich dan ook geen noemenswaardige problemen voorgedaan. En een verkeersinfarct is gelukkig uitgebleven.

Volgend jaar
Het is zeker dat het formule 1-circus ook de komende twee jaar Zandvoort aandoet. Daarom hopen we dat het volgend jaar mogelijk is dat de fans onder onze bewoners een wedstrijd(dag) bij kunnen wonen. Want de Formule 1 leeft.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden