Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Heliomare, SEIN en Nieuw Unicum starten BREINdesk

Informatiepunt voor zorgprofessionals over hersengerelateerde aandoeningen

Geplaatst op 18-03-2015

Uitgerekend tijdens de Brain Awareness Week is het ondersteuningsinitiatief ‘BREINdesk’ van start gegaan. Bij BREINdesk kunnen zorgprofessionals informatie inwinnen over hersengerelateerde aandoeningen. Het is een vraagbaak om mensen met beperkingen als niet-aangeboren hersenletsel (NAH), epilepsie en multiple sclerose (MS) optimale ondersteuning te bieden. Hierdoor kunnen mensen met deze beperkingen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven functioneren.

Ilonka Wildenberg, van SEIN: “De directe aanleiding voor dit initiatief is de decentralisatie van onderdelen van zorg naar gemeente. Hersengerelateerde aandoeningen zijn vaak erg complex en sterk afhankelijk van het individu. Een zorgprofessional is breed onderlegd, maar weet niet altijd met dit soort specifieke hulpvragen om te gaan.

Bij BREINdesk werken mensen met een specialisatie op de gebieden NAH, epilepsie en MS. Als zorgprofessional kunt u hier terecht met al uw vragen die te maken hebben met het brein.”

 

Wie zijn BREINdesk?
BREINdesk bestaat uit drie verschillende zorginstellingen: Heliomare, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) en Nieuw Unicum. Deze zorginstellingen zijn gespecialiseerd in zorg voor mensen met NAH (Heliomare), epilepsie (SEIN) en MS (Nieuw Unicum). Voor individuele behandeling en diagnostiek kan men terecht bij een van de drie zorgaanbieders.

 

Meer informatie
BREINdesk is op werkdagen bereikbaar:
Van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur
Telefoon: 088 - 920 8048
Voor meer informatie: www.breindesk.nl

 

De foto is gemaakt tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Nieuw Unicum (Peter Kühn), SEIN (Jean Willem Barzilay) en Heliomare (Cees Raaijmakers)


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden