Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Hygiëne: van groot belang om Covid en andere infectieziekten tegen te gaan

En het heeft ons al veel gebracht

Geplaatst op 23-09-2021

De coronamaatregelen die we nu al zo’n anderhalf jaar toepassen, hebben niet alleen effect gehad op het aantal besmettingen met Covid-19 in Nieuw Unicum. Het heeft ons veel meer gebracht. De extra aandacht voor handhygiëne, de 1,5 meter afstand, het geen handen schudden, het hoesten en niezen in de elleboog hebben ertoe geleid dat ook andere infectieziekten als griep en verkoudheid minder kans kregen in Nieuw Unicum. Zeer positieve gevolgen dus, niet alleen voor onze kwetsbare bewoners, ook voor medewerkers en hun familie.

Minimaliseren van Covid én andere infectieziekten
Ondertussen is duidelijk dat Covid een blijvertje is. Een gevaarlijk virus waarvoor we, ondanks de vaccinaties, maatregelen moeten nemen om het onder controle te houden. Daarom gaan we een aantal van de maatregelen blijvend aanhouden in Nieuw Unicum. Omdat we weten dat ze werken!

Wat kunt u doen om infectieziektes tegen te gaan?

  • Beperk fysiek contact: met bewoners en medewerkers. Schud dus geen handen!
  • Pas handhygiëne toe: de dispensers met handalcohol blijven staan op diverse plekken in Nieuw Unicum en op de locaties.
  • Waar mogelijk: houd afstand tot elkaar. Met bewoners en medewerkers. Als het kan, doe het! De overheid heeft aangekondigd dat per 25 september de basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Met andere woorden: het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan is 1,5 meter de veilige afstand.
  • Zorg voor ventilatie. Zet een raam of deur open in ruimtes waar meerdere mensen aanwezig zijn.
  • Heeft u verschijnselen die passen bij een infectie van luchtwegen (verkoudheid), maag of darmen ((buik)griep)? Kom niet op bezoek!

Van maatregelen tot blijvende manier van werken
Om maatregelen Nieuw Unicum-breed om te zetten in beleid moet er het een en ander gebeuren. De maatregelen hebben niet alleen betrekking op het zorgproces, ze hebben ook consequenties voor bijvoorbeeld het aantal werkplekken in een ruimte. Hier gaan we natuurlijk ook mee aan de slag.

Vragen?
Laten we met z’n allen ons zo veel mogelijk aan de eerder genoemde regels te houden. Doe het wanneer het kan! Daar bewijst u niet alleen de bewoners een dienst mee, maar ook uzelf! Heeft u vragen, mail dan naar coronainformatie@nieuwunicum.nl 

Alleen als we ons allemaal aan de hygiëneregels houden, geven we infectieziekten geen kans.
Samen houden we Nieuw Unicum veilig


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden