Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Inrichting ziekenboog en heel veel lichtpuntjes

Geplaatst op 23-03-2020

Ziekenboog
We hopen dat we het niet nodig hebben, en tot nu toe is Nieuw Unicum corona-vrij, maar voor het geval dat…. wordt er momenteel hard gewerkt aan de inrichting van een ziekenboeg/boog in de Boog. Omdat hier nu geen dagbestedingsactiviteiten worden georganiseerd, maken we de ruimtes in orde als ziekenboeg. Deze Ziekenboog is bedoeld voor cohortverpleging. Dit houdt in dat zowel bewoners als verzorgend personeel uitsluitend op die afdeling verblijven dan wel werken. Alleen mensen met klachten en een bewezen besmetting van het coronavirus, kunnen hier straks verzorgd worden. Bewoners van wie we denken dat ze besmet zijn, blijven op hun eigen appartement. We bereiden ons hiermee dus voor op een situatie die we nu gelukkig nog niet hebben, maar waar we wel klaar voor willen zijn. De Ziekenboog wordt gerealiseerd met onder meer advies van de GGD.

Blijf op de hoogte en deel onze berichten
Van onze bewoners hebben we alleen de gegevens (telefoon/e-mail) van de eerste contactpersoon. Verzoek of u of u de informatie die wij sturen, wilt delen met overige familie en vrienden rondom uw naaste/familielid in Nieuw Unicum. We hebben u al eerder het verzoek gedaan om uw e-mailadres aan ons door te geven via coronainformatie@nieuwunicum.nl, mocht dit nog niet bij ons bekend zijn.
Zit uw naaste op Familienet? Dan kan hij of zij u een uitnodiging sturen om ook gebruik te maken van dit medium. Zo kunt u ook op deze manier op de hoogte te blijven van nieuws uit Nieuw Unicum. Mocht de bewoner zelf geen pagina hebben op Familienet, dan kan ook een familielid paginabeheerder worden namens de bewoner.
Marijke Hielkema (mhielkema@nieuwunicum.nl) kan assisteren bij uw aanmelding op Familienet.
Nieuw Unicum is ook te volgen via facebook: https://www.facebook.com/nieuwunicum/

Mantelzorgbijeenkomst gaat niet door
Net als vorig jaar staat er voor dit voorjaar een mantelzorgbijeenkomst gepland. De planning was om deze in mei te houden, maar gezien de ontwikkelingen gaat deze bijeenkomst nu niet door.

Lichtpuntjes
Om ons heen gebeuren de afgelopen dagen hartverwarmende dingen om onze bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken. Een kleine bloemlezing van de afgelopen week:

  • Het eerste wat opvalt, nu er geen bezoek meer mogelijk is, is de grote hoeveelheid pakjes, bloemen en kaartjes die de receptie dagelijks ontvangt voor bewoners én de zorgmedewerkers. Niet alleen van familie, zelfs van onbekenden!
  • Vorige week bezorgde kwekerij Van Rijssel uit Hillegom tulpen voor alle bewoners en deze week kregen alle zorgmedewerkers een bos prachtige rozen van kwekerij Aleia uit Aalsmeer.
  • Domino pizza bracht afgelopen vrijdag maar liefst 30 verschillende pizza’s langs voor alle zorgafdelingen.
  • Firma Makkelie bracht 480 vuurwerkbrillen na onze oproep om dit beschermingsmiddel.
  • En ook kleine maar fantastische acties op de afdelingen zelf: als een schilderij gemaakt door een kleindochter van een bewoner, een grote trommel met chocoladereepjes voor iedereen die even in een (suiker)dipje zit, filmmiddagen en spelletjes die georganiseerd worden…

Veel gestelde vragen ten aanzien van corona en zorginstellingen
Heeft u vragen met betrekking tot corona en zorginstellingen als Nieuw Unicum? Het RIVM heeft een lijst met veel gestelde vragen met antwoorden opgesteld. Dit is de link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/maatregelen-verpleegtehuizen-en-woonvoorzieningen

Heeft u nog een specifieke vraag, dan kunt u die stellen via coronainformatie@nieuwunicum.nl Wij zorgen ervoor dat uw vraag zo snel als mogelijk door een interne deskundige wordt beantwoord. 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden