Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Mantelzorgtraining in Koffietijd RTL4

Geplaatst op 28-05-2019

Tijdens de live-uitzending van het programma Koffietijd op RTL4 zitten woensdag 29 mei manager van het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum Liesbeth Kooij en MS-patiënt en bewoner van Nieuw Unicum Paul Leendertse aan tafel. Ook Wolter Kroes, ambassadeur van Stichting MS Research, schuift aan. Zij gaan praten over de training die Nieuw Unicum gaat ontwikkelen om mantelzorgers van mensen met MS zo goed mogelijk te ondersteunen.

En dat is noodzakelijk. Want veel mantelzorgers kampen met overbelasting. Omdat MS een grillig verloop kent en vaak gepaard gaat met toenemende cognitieve problemen, wordt de draaglast voor mantelzorgers regelmatig te groot. Om hen te ondersteunen en weerbaarder te maken, ontwikkelt Nieuw Unicum deze speciale mantelzorgtraining. Deze training geeft de mantelzorgers meer inzicht in het ziekteverloop en specifiek over cognitieve problemen en hoe hier mee om te gaan. Ook brengt het ze in contact met lotgenoten. De ontwikkeling van de training, die mogelijk is gemaakt dankzij een subsidie van de stichting MS Research, vraagt ongeveer anderhalf jaar. Daarna  gaan de eerste trainingen van start.

Zendtijd
Met deze zendtijd hopen we MS-patiënten en hun mantelzorgers in heel Nederland te bereiken en laten weten dat we een training gaan ontwikkelen voor mantelzorgers. Wij zijn er niet alleen om mensen met MS te ondersteunen, maar ook hun mantelzorgers. Indirect laten we zien wat onze expertise is.

Wilt u meer informatie?
Klik hier voor het contactformulier. Of bel naar 023 - 576 1212.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden