Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

MS-congressen: Uiteraard is Nieuw Unicum erbij!

Geplaatst op 15-12-2021

Wij streven ernaar om onze bewoners altijd de best mogelijke zorg en begeleiding te bieden en deze voortdurend te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat we op de hoogte blijven van nieuwe wetenschappelijke inzichten en best practices, en dat we onze eigen MS-expertise kunnen delen. We zijn dan ook regelmatig te vinden op events waar wij collega-onderzoekers en vakgenoten ontmoeten. Onze professionals hebben de afgelopen weken presentaties gegeven op drie congressen, te weten de RIMS, de MS-Onderzoeksdagen georganiseerd door Stichting MS Research en de MSMS-dag.

RIMS op 26 en 27 november
RIMS is een Europees netwerk voor best practice en onderzoek naar MS-revalidatie. Het online RIMS-congres is bedoeld voor onderzoekers van verschillende Europese instituten. Het doel is om nieuwe inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek met elkaar te delen in verschillende sessies. Vanuit Nieuw Unicum namen logopedisten, fysiotherapeuten en psychologen virtueel deel. Psycholoog Melloney Schenk hield een presentatie over de unieke training voor mantelzorgers van mensen met MS die binnen Nieuw Unicum is ontwikkeld. De training biedt mantelzorgers inzicht in het ziektebeeld en tegelijk handvatten om met cognitieve problemen om te gaan.

Onderzoeksdagen Stichting MS Research op 6 en 7 december
Dit is een meerdaags wetenschappelijk congres voor MS-onderzoekers en MS-professionals uit Nederland en België. Het event biedt een platform voor het uitwisselen van onderzoeksresultaten en ontwikkelingen. Ook hier gaf Melloney een presentatie over de training voor mantelzorgers. Ze lieten een interview zien van een mantelzorger met zijn vrouw die MS heeft. De mantelzorger die de training heeft gevolgd is erg positief over de training en vertelt wat hij heeft opgestoken.

Negende editie MSMS dag op 14 december
MSMS is een congres dat zorgprofessionals de mogelijkheid biedt om kennis en kunde op het gebied van MS te delen, verbreden en verdiepen. Vanuit Nieuw Unicum waren logopedist Caroline Bruggeman en fysiotherapeut Susan Mulder aanwezig. Susan en Caroline gaven gezamenlijk een presentatie over multidisciplinaire samenwerking door fysiotherapie en logopedie bij MS. Caroline gaf daarnaast ook nog een presentatie over slikproblemen, hierbij is ook een casus besproken.

Ook in 2022 zijn wij weer op diverse congressen en events te vinden. Kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie zijn essentieel.

Voor meer informatie over de congressen kijk op:
eurims.org
msresearch.nl/professionals/ms-onderzoeksdagen
www.msms.nl


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden