Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Opnieuw subsidie voor de training voor mantelzorgers van mensen met MS

Dankzij donateurs Nationaal MS Fonds

Geplaatst op 23-05-2022

Dankzij de donateurs van het Nationaal MS Fonds kunnen we komend jaar weer vijf nieuwe trainingen organiseren. “We zijn hier heel erg blij mee”, aldus Melloney Schenk, psycholoog bij MS Expertisecentrum Nieuw Unicum. “Nu kunnen we weer veel mantelzorgers verder helpen die anders mogelijk vastlopen.”

“Ik zie tijdens de trainingen dat mantelzorgers zich herkennen in de verhalen die ze van elkaar horen”, aldus Melloney die de training ontwikkelde en deze nu begeleidt. “Door het volgen van de training krijgen deelnemers niet alleen inzicht in het ziekteverloop van MS. De focus ligt op het herkennen en handelen van cognitieve problemen bij hun partner met MS. MS kan namelijk het denkvermogen aantasten. Denken en plannen gaat langzamer, somberheid komt voor, maar ook vergeetachtigheid. Dit kan leiden tot onbegrip en iritatie.”

Handvatten
“De training bestaat uit twee samenkomsten en een deel dat online te volgen is. In filmpjes leggen verschillende deskundigen uit waar mantelzorgers tegenaan kunnen lopen. Ook bieden we handvatten die kunnen helpen om met meer begrip een geliefde met MS te benaderen en verzorgen. De training wordt afgesloten met een individueel gesprek met een psycholoog die is gespecialiseerd in de problematiek rondom MS. Zo helpen we mantelzorgers echt verder en zorgen we ervoor dat hij of zij overeind blijft staan.”

Data en aanmelden
Wil jij je ook aanmelden voor de training? Dat kan. Zie onder voor de data en tijden. Niet alleen partners-mantelzorgers van mensen met MS kunnen zich aanmelden. Ook als je een broer, kind, ouder of collega hebt met MS voor wie je mantelzorgtaken verricht, kun je je aanmelden via mantelzorgtraning@nieuwunicum.nl.

Training 1 voor partners met de bijeenkomsten op 21 mei en 9 juli 2022 bij Nieuw Unicum in Zandvoort.

Training 2 voor partners met de bijeenkomsten op 10 september en 5 november 2022 in de omgeving van Utrecht (locatie volgt later)

Training 3 voor andere mantelzorgers met de bijeenkomsten op 8 oktober en 3 december 2022 bij Nieuw Unicum in Zandvoort.

Training 4 voor partners met de bijeenkomsten op 4 februari en 1 april 2023 in de omgeving van Brabant (locatie volgt later)

Training 5 voor partners met de bijeenkomsten op 18 februari en 15 april 2023 in de omgeving van Apeldoorn (locatie volgt later)


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden