Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Raad van Toezicht Nieuw Unicum investeert in leiderschap

om vertrouwen te herstellen

Geplaatst op 23-05-2022

Zandvoort, 23 mei 2022 - De Raad van Toezicht van zorgorganisatie Nieuw Unicum heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de besturing en besluitvorming binnen de organisatie. Het opzeggen van het vertrouwen in de bestuurders door de ondernemingsraad in februari van dit jaar vormde de aanleiding voor het onderzoek. Op basis van de bevindingen wordt ingezet op een herijking van het leiderschap en worden veranderingen doorgevoerd die nodig zijn voor de toekomstbestendigheid van Nieuw Unicum.

Hans Amman, voorzitter van de Raad van Toezicht, licht toe: "De Raad van Toezicht deelt de conclusie van de onderzoekers dat de bestuurders en managers onvoldoende samenwerken en neemt het advies om te investeren in leiderschap over. Om de organisatie in een rustiger vaarwater te krijgen starten we per direct een leiderschapstraject met bestuur en management. Zo bezien we momenteel of en waar voldoende motivatie en kwaliteit aanwezig is om naar de toekomst toe hernieuwd en met vertrouwen in te stappen. Daar waar dit niet het geval mocht zijn worden vacante posities tijdelijk ingevuld door externen. Vervolgens is het zaak dat we werken aan de kwaliteitsverbetering van de zorg zodat we op het gebied van multiple sclerose een expertiserol kunnen blijven vervullen in het zorglandschap. Dit betekent onder meer dat we een verkenning starten naar een partner zorginstelling die ons kan helpen met de verdere professionalisering van de zorg, bedrijfsvoering en noodzakelijke nieuwbouw. Met deze maatregelen verwachten we dat de aandacht van de gehele organisatie weer kan uitgaan naar de bewoners en de zorgprofessionals."

 

Alle medewerkers van Nieuw Unicum zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op woensdag 25 mei van 9.30-10.30 uur over de onderzoeksuitkomsten en bijbehorende maatregelen (hoofdlocatie, conferentieruimte 3/4).

Het rapport is opgesteld door organisatieadviesbureau SeederDeBoer. Voor de totstandkoming ervan is gesproken met medewerkers, managers, bestuurders, Raad van Toezicht, ondernemingsraad, de bewonersraad en de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ). Daarnaast is verschillende documentatie geanalyseerd.

Over Nieuw Unicum
Nieuw Unicum biedt multidisciplinaire zorg aan volwassenen met een fysieke en eventueel ook cognitieve beperking. Vanuit haar expertiserol ligt de focus op progressieve multiple sclerose. De hoofdlocatie van Nieuw Unicum is gevestigd in Zandvoort. Zie ook www.nieuwunicum.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Amman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Nieuw Unicum, tel. 06 22 95 68 48, e-mail hans.amman@gmail.com

 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden