Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Start bouw Vitaliteitscentrum

Geplaatst op 01-02-2018

Al vele jaren hebben we bij Nieuw Unicum aandacht voor bewegingsactiviteiten. Wekelijks organiseren we in groepsverband diverse activiteiten in het kader van vitaliteit en bewegen. Denk hierbij aan (schuif)tafeltennis, ochtendgymnastiek, yoga, meditatie, klankschalen en qigong (Chinese bewegingsleer), balsporten als boccia, fitness, activiteiten in het zwembad en sport via Wii Spelcomputer. Er is zelfs een jaarlijkse golfclinic in samenwerking met de Kennemer Golf & Country Club. Veel cliënten maken dankbaar gebruik van deze sportieve vormen van dagbesteding.

Maar op dit moment is er in Nieuw Unicum onvoldoende geschikte ruimte om meer van dergelijke activiteiten te organiseren. Daarom is besloten om een nieuw Vitaliteitscentrum te bouwen waar de innovatieve visie van Nieuw Unicum op het gebied van bewegen en behandelen van cliënten met ernstige fysieke beperkingen gerealiseerd kan worden. Dagbesteding, fitness en behandeling: deze drie elementen die met bewegen te maken hebbenkunnen in dit nieuwe centrum optimaal samenwerken wat ten goede komt aan de vitaliteit -het welzijn en de gezondheid- van de cliënten.

Het nieuw te realiseren gebouw biedt ruimte aan de medewerkers de afdelingen fysiotherapie, ergotherapie en logopedie en heeft aparte ruimte waar de spreekuren van externe professionals als de revalidatiearts, de orthopedisch schoenmaker en de orthopedisch instrumentenmaker gehouden gaan worden. Hierdoor hoeven onze cliënten geen vermoeiende reis te maken naar een ziekenhuis. Verder komen er twee behandelzalen voor fitness en fysiotherapie en zal hier ook de multidisciplinaire screening van mensen met MS die niet in Nieuw Unicum verblijven, plaatsvinden.

De nieuwbouw wordt op een unieke manier gebouwd. Het gebouw wordt deels in de fabriek voorbereid. Op de bouwplaats komt een stalen geraamte dat ook al vooraf is geproduceerd. In het geraamte worden kant en klare vloer- en dakplaten geplaatst waarna de gevelelementen geplaatst worden. Met deze bouwmethode is het mogelijk om in een zeer kort tijdsbestek het gehele pand te plaatsen en zo de overlast te beperken.

De bouw verloopt volgens planning: Op 9 januari is de eerste paal geslagen. Het streven is dat in april het gebouw opgeleverd kan worden aan de gebruikers.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden