Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Superblij met versterking van Sabine en Daniëlle van Bar Boef

Geplaatst op 12-11-2020

Normaal tappen Sabine en Daniëlle biertjes en serveren ze lekker eten in hun Haarlemse bar-restaurant Bar Boef. Maar met de nieuwe corona lockdown moest de zaak sluiten. Voor hoe lang is onbekend. In plaats van bij de pakken neer te zitten, bieden ze sinds 2 november ondersteuning bij Nieuw Unicum en helpen ze onze bewoners een mooie dag te bezorgen. Sabine: “Wij vinden het zo leuk; we doen het voor die lach op hun gezicht.”

Van topjaar naar lockdown
2020 zou voor de regionale horeca een topjaar worden. Veel sport, toeristen, de formule 1. Sabine, mede-eigenaar van Bar Boef: “We hadden zoveel leuke plannen. En toen kwam corona. De eerste golf zijn we omgeschakeld naar het bezorgen van eten. Maar in de tussentijd hebben we vijf van onze tien medewerkers moeten laten gaan. Daardoor is openhouden van de keuken voor take away nu geen optie. Toen zijn we gaan kijken waar we ons nuttig kunnen maken.”

Blije bewoners
Haar man Roderick is telefonische verkoop gaan doen en ook helpen hun medewerkers bij Albert Heijn de winkelwagens schoon te maken. “Daniëlle en ik zijn hier nu bij Nieuw Unicum aan het werk”, vervolgt Sabine. “We hebben dan wel geen zorgopleiding gevolgd, maar daarmee blijven op de afdelingen nog genoeg activiteiten over waar bewoners heel erg mee geholpen zijn. We hebben spelletjes gedaan, boterhammen gesmeerd en wandelingen door de duinen gemaakt. Verder babbelen we over de Amerikaanse verkiezingen en heb ik op verzoek al een paar kasten opgeruimd. En ik zie alleen maar blije mensen. Hoe mooi is dat.”

Heel fijn gevoel
Sabine: “Eerlijk is eerlijk: de eerste dag moest ik wel even wennen. Soms kan ik bewoners niet goed verstaan. Maar dat gaat nu na een paar dagen al een stuk beter. Veel bewoners herkennen mij nu ook en zijn blij als ik binnenkom. Voor mij is het heel leerzaam want ik ben nu op een plek waar ik normaal gesproken niet makkelijk zou binnenkomen. We helpen mensen hier echt mee en dat geeft een heel fijn gevoel. Het verbreedt je wereld.”

Verlichting werkdruk
Annet Beentjes, manager HRM licht toe: “We waren gelijk enthousiast toen Bar Boef contact zocht. Wij kunnen in deze drukke tijd wel wat extra handen gebruiken en zorgen er anderzijds voor dat de loonkosten doorbetaald worden. Echt een win-win-situatie dus. Sabine en Daniëlle helpen met allerlei niet-zorgtaken. Ze hebben geen zorgervaring maar nemen waardevolle ervaring uit de horeca mee. Ze leggen makkelijk contact met bewoners en maken het hen graag naar het zin. Hopelijk kunnen we ze tot het einde van het jaar inzetten.”

Kijk hier voor het item dat NH Nieuws over de inzet van Bar Boef maakte.

 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden