Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Trainingen voor partners-mantelzorgers van mensen met MS hervat in najaar

Aanmelden kan nu

Geplaatst op 20-07-2020

Gelukkig kunnen we de (gratis) pilottrainingen voor mantelzorgers van mensen met MS weer hervatten. In september en oktober staan bijeenkomsten gepland waar de deelnemers samenkomen voor de kick off en afsluiting van de training. Die zijn in Zaandijk en Zandvoort. Aanmelden kan nu.

De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor de partners-mantelzorgers van mensen met MS. Aan de hand van de training leert de mantelzorger onder meer cognitieve problemen bij de partner met MS herkennen. Uit onderzoek blijkt dat onwetendheid hierover tot spanning en een gevoel van onmacht kan leiden. Dit zet de relatie onder druk. Dankzij de training krijgt de deelnemer handvatten en tips van een psycholoog en ervaringsdeskundigen om hier beter mee om te kunnen gaan. Het uiteindelijke doel is om de kwaliteit van leven te verbeteren; van zowel de mantelzorger als de partner met MS.

Besmettingen voorkomen
Deze trainingen zouden eigenlijk begin dit jaar plaatsvinden, maar werden geannuleerd door de uitbraak van het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt. Uiteraard voldoen de locaties van samenkomst daarom nu aan de strenge RIVM-maatregelen om eventuele besmettingen te voorkomen.

Opzet
De training bestaat uit twee bijeenkomsten (een bij aanvang en een als afsluiting), een onlinetraining en een individueel gesprek. In totaal duurt de training circa acht weken. Per week ben je ongeveer een half uur met de training bezig. Om de effectiviteit van de training te meten, vragen wij jou als mantelzorger en jouw partner met MS een aantal vragenlijsten in te vullen.

Data, tijden en locaties
- Pilottraining 1: 5 september en 31 oktober van 15.00 tot 17.00 in Zaandijk
- Pilottraining 2: 12 september en 7 november van 14.00 en 16.00 in Zandvoort

Aanmelden?
Heb je interesse in het project en/of wil je meedoen? Stuur dan een mail naar projectleider Melloney Schenk via mschenk@nieuwunicum.nl. Het volgen van de pilottraining is gratis.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden