Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Twee nieuwe bestuurders voor Nieuw Unicum

Bericht van de raad van toezicht

Geplaatst op 26-01-2023

Op 1 februari start Maaike de Vries als bestuurder van Nieuw Unicum, een maand later start Anne-Marie Jasper. Met hun aanstelling krijgt de zorgorganisatie een nieuw, tweehoofdig bestuur. 

Maaike begon haar loopbaan als gezondheidswetenschapper en is in veel verschillende sectoren van de zorg actief geweest. De afgelopen vijf jaar was ze werkzaam als interim-bestuurder en adviseur. Ook vervulde zij verschillende toezichthoudende functies, onder meer als voorzitter van de raad van toezicht van het Instituut Positieve Gezondheid. Na haar aanstelling blijft ze toezichthouder bij het Nederlands Huisartsengenootschap en tot 1 mei a.s. bij GGZ Rivierduinen.

Ook Anne-Marie heeft een uitgesproken zorgachtergrond. Zij heeft de studie Beleid en Management Gezondheidszorg gedaan en diverse aanvullende opleidingen op het gebied van financiën en bedrijfsvoering gevolgd. De afgelopen vier jaar was ze actief als interim-bestuurder en adviseur binnen verschillende zorgorganisaties. Ze is toezichthouder bij de stichting Revalide en de stichting de Wulverhorst. Ook is ze voorzitter van de beroepenveldcommissie finance en control van de Hogeschool Utrecht.

Capabele bestuurders
De nieuwe bestuurders hebben de afgelopen weken al kennisgemaakt met bewoners en medewerkers van Nieuw Unicum. De raad van toezicht is blij met de aanstelling van Maaike en Anne-Marie. “Beiden zijn ervaren, capabele bestuurders die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Nieuw Unicum als zorginstelling en expertisecentrum", aldus voorzitter van de raad van toezicht Hans Kruijer.

Collegiaal bestuur
Binnen het collegiaal bestuur heeft Maaike als primaire aandachtsgebied de zorg en Anne-Marie zal zich onder meer richten op de bedrijfsvoering en financiën.

Beide nieuwe bestuurders volgen Manuelle Moens op die sinds september 2022 bestuurder a.i. bij Nieuw Unicum was, en de in oktober vertrokken Marten de Bruine.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden