Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Update: de uitdagingen van Nieuw Unicum

Geplaatst op 27-02-2020

Nieuw Unicum viert in 2020 dat het al 50 jaar een bijzondere woon-, werk en leerplek is. En dat gaan we in november samen vieren. Er staan een aantal leuke activiteiten in de planning. Maar we hebben in de tussentijd ook te maken met een aantal grote uitdagingen. We geven je hierbij een update.

Het MS Expertisecentrum van Nederland
We blijven natuurlijk keihard werken aan onze ambitie om HET MS-Expertisecentrum van Nederland te zijn. Door zorg en onderzoek werken we hier samen om de gevolgen van gevorderde, progressieve MS voor patiënten te verbeteren. Maar onze bijzondere MS-zorg en kennis- en infrastructuur moet onderhouden en bekostigd worden. Daarvoor hebben we meer geld nodig. De gesprekken die we momenteel voeren met beleidsbepalende partijen bieden gelukkig perspectief.

Centraal staat samenwerking
Nieuw Unicum heeft niet alleen veel te bieden aan onze bewoners; zeker ook aan mensen met MS die nog thuis wonen of in andere zorginstellingen. Daarvan zijn we overtuigd. Voortdurend werken we aan de verbetering van onze zorg en onze naamsbekendheid. We werken daarbij intensief samen met andere organisaties en experts. Het delen van kennis en ervaring is daarbij van het grootste belang. Zeker om goede MS-zorg en zorg voor andere progressieve neurologische aandoeningen te kunnen blijven bieden in heel Nederland.

Nieuwbouwplannen
Als het gaat om onze vastgoeduitdaging zijn we met diverse partijen in gesprek over vernieuwingen op de hoofdlocatie. Er zit beweging in, maar helaas is het een kwestie van de lange adem (het regelen van vergunningen en financiering) voordat de daadwerkelijke nieuwbouw een feit is. Dit is zuur omdat het geduld van bewoners en medewerkers op de proef wordt gesteld.

Bevlogen en betrokken
Ik wil in deze update ‘onze echte vrienden’ noemen: de tientallen mantelzorgers en vrijwilligers, bevlogen collega’s, onze steunstichting, stichting MS Research, de gemeente en onze buren. Wij zijn dankbaar voor hun inzet om het leven van onze bewoners te veraangenamen. We kunnen niet zonder ze!

We houden je vanzelfsprekend op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Marten de Bruine, Bestuurder MS Expertisecentrum Nieuw Unicum


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden