Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Uw bezoek aan Nieuw Unicum en de lockdown

maatregelen n.a.v. persconferentie van 18 december 2021

Geplaatst op 19-12-2021

Om de snelle opmars van de omikronvariant in Nederland te vertragen, gaat Nederland in lockdown. Wat betekent dit voor uw bezoek aan Nieuw Unicum?

Twee bezoekers
Er mogen maximaal twee bezoekers vanaf 13 jaar per dag bij een bewoner op bezoek komen. Met uitzondering van Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag en tijdens de jaarwisseling. Dan geldt een maximum van 4 bezoekers.

Dagbestedingslocaties ‘t Winkeltje, ‘t Hoekje en De Werkplaats
Deze dagbestedingslocaties blijven open voor de bewoners die er werken, maar de winkelfunctie van deze locaties zijn gesloten.

Kapper
Omdat alle niet-medische contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten dicht zijn, kunnen ook de kappers etc. die naar Nieuw Unicum komen om bewoners te knippen nu niet langskomen.

Coronabewijs bij tijdelijk verblijf
Bewoners die tijdelijk bij Nieuw Unicum verblijven dienen een coronabewijs te kunnen overleggen. Dit betreft dan een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs van een covid-19 infectie of een recente, negatieve PCR-testuitslag. Betreffende bewoners krijgen vooraf aan hun verblijf een brief met nadere informatie. 

Graag ook uw aandacht voor de maatregelen die ongewijzigd blijven:

1,5 meter afstand
Houd anderhalve meter afstand tot elkaar, bij bewoners en zorgverleners. Geef elkaar de ruimte. Deze maatregel heeft consequenties voor het aantal bezoekers in een appartement. Houd hier rekening mee. Zorg daarnaast ook voor ventilatie. Zet een raam of deur open in het appartement.

Mondkapje
Bezoek draagt in Nieuw Unicum overal  een mondkapje. Dat geldt ook voor de gangen, de appartementen en op de Brinck. Mocht u geen mondkapje bij u hebben, dan zal Nieuw Unicum dit faciliteren. De mondkapjesplicht geldt niet voor bewoners. 

En dit doen we natuurlijk nog steeds…

  • Vaak onze handen wassen of reinigen met handalcohol; op alle locaties en ingangen op de hoofdlocaties staan alcoholdispensers
  • Aan de binnenkant van onze elleboog hoesten en niezen
  • Papieren zakdoeken gebruiken en weggooien na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Goed ventileren van de ruimtes


Tot slot
De lockdown duurt in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2021. Heeft een vraag hierover met betrekking tot Nieuw Unicum? Stel ze via coronainformatie@nieuwunicum.nl.

Samen houden we Nieuw Unicum veilig


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden