Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Uw bezoek aan Nieuw Unicum en maatregelen tegen Covid

Geplaatst op 28-11-2021

Het aantal besmettingen loopt op in Nederland en ook in Nieuw Unicum hebben we weer te maken met coronabesmettingen. Wat betekenen de maatregelen, die per 28 november as ingaan, voor uw bezoek aan Nieuw Unicum?

Mondkapje
Bezoek draagt in Nieuw Unicum overal  weer een mondkapje. Dat geldt ook voor de gangen, de appartementen en op de Brinck. Mocht u geen mondkapje bij u hebben, dan zal Nieuw Unicum dit faciliteren. De mondkapjesplicht geldt niet voor bewoners. 

1,5 meter afstand
Houd anderhalve meter afstand tot elkaar, bij bewoners en zorgverleners. Geef elkaar de ruimte. Deze maatregel heeft consequenties voor het aantal bezoekers in een appartement. Houd hier rekening mee of spreek buiten of op bijvoorbeeld de Brinck af. Zorg waar mogelijk ook voor ventilatie. Zet een raam of deur open in het appartement. 

Coronabewijs bij tijdelijk verblijf
Vanaf 15 november 2021 dienen bewoners die tijdelijk bij Nieuw Unicum verblijven een coronabewijs te kunnen overleggen. Dit betreft dan een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs van een covid-19 infectie of een recente, negatieve PCR-testuitslag. Betreffende bewoners krijgen vooraf aan hun verblijf een brief met nadere informatie. 

En dit doen we natuurlijk nog steeds…

  • Vaak onze handen wassen of reinigen met handalcohol; op alle locaties en ingangen op de hoofdlocaties staan alcoholdispensers
  • Aan de binnenkant van onze elleboog hoesten en niezen
  • Papieren zakdoeken gebruiken en weggooien na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Goed ventileren van de ruimtes


Tot slot
Het zal weer wennen zijn om tijdens het bezoek aan uw naaste een neusmondmasker te moeten dragen en om tevens weer anderhalve meter afstand te houden. Toch vragen we u dringend om u te houden aan deze maatregelen en de bekende, overige adviezen. Het mondmasker beschermt uzelf en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus, want ook al bent u wellicht gevaccineerd, er bestaat nog steeds de mogelijkheid dat u anderen kunt besmetten.

Heeft u vragen?
Stel ze via coronainformatie@nieuwunicum.nl.

 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden