Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Veel vragen voor behandelaren bij Nationale MS Dag

Nieuw Unicum op het inspiratieplein

Geplaatst op 10-11-2022

Afgelopen zondag begon de dag al vroeg voor zeven Nieuw Unicum-medewerkers. Vanaf 6 uur ’s ochtends waren ze, met een bus vol folders, banners, vlaggen, goodies en boeken, onderweg richting Den Bosch: naar de Nationale MS Dag 2022. Dit is hét jaarlijkse evenement voor mensen met MS en hun naasten. De honderden deelnemers konden hier presentaties volgen over de nieuwste inzichten, leefstijl, medicatie en behandelingen, stelden vragen en deden inspiratie op.

Nieuw Unicum had een grote stand op het inspiratieplein met ruim aandacht voor onze diensten. Door de grote beach vlaggen kon je niet om de stand heen. “Ons team bestond uit zeven enthousiaste professionals om vragen van bezoekers zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden en om mensen van advies te voorzien”, legt Leontine, communicatieadviseur uit. “MS-verpleegkundigen Corina en Marielle gaven onder meer advies over verwijzingen, behandeling, verblijf en MS Zorg op afstand. Ergotherapeute Afra had haar sleutels mee om ter plekke rollators en rolstoelen beter af te stellen. Logopediste Lisanne gaf uitleg over hoe om te gaan met cognitieve communicatieproblemen. Psycholoog Melloney lichtte toe wat onze poli psychologie voor mensen met MS kan betekenen en kon bezoekers wijzen op de training voor mantelzorgers. Kortom een waardevol team van MS-deskundigen zo bij elkaar.”

Bewoner over tijdelijk verblijf
Maar niet alleen medewerkers van Nieuw Unicum gaven voorlichting. Bijzonder was dat voorafgaand aan de MS Dag vier bewoners zich spontaan meldden die graag mee wilde om uit eigen ervaring te vertellen over behandeling, zorg en verblijf bij Nieuw Unicum. “Uiteindelijk hebben we geloot en won Annelies. Annelies maakt regelmatig gebruik van tijdelijk verblijf. Er waren heel veel vragen over deze dienst en dus had ze de hele dag aanloop van mensen. Ze vond het heel fijn om mensen hierover te adviseren.” Aldus Leontine.

Zoveel mensen zoveel vragen
We hebben heel veel bezoekers kunnen informeren over wat Nieuw Unicum te bieden heeft. De MS Dag trekt dan ook een heel breed publiek. Van mensen die net de diagnose MS hebben en alles willen weten, tot mensen die inmiddels meer klachten ondervinden en daarom informatie zoeken. Ook ouders van kinderen met MS kwamen langs onze stand, en vaders en moeders die zelf MS hebben en willen weten hoe zij hun kinderen in het gehele proces het beste kunnen begeleiden. Opvallend was dat er veel vragen over cognitieve problemen waren, waar mensen met MS tegenaan lopen.

Meerwaarde voor mensen met MS
In totaal hebben meer dan 1.000 mensen zich aangemeld. Uiteindelijk zijn er 900 mensen naar de MS dag gekomen. “We zijn bijna zonder onderbreking in touw geweest. Dat geeft veel voldoening,” aldus communicatieadviseur Marlous. “Je ziet dat Nieuw Unicum er niet voor niets is. We voorzien echt in een behoefte voor mensen met MS.”

Over de Nationale MS Dag
De Nationale MS Dag wordt georganiseerd door het Nationaal MS Fonds en wordt eenmaal per jaar gehouden, liefst ergens centraal in Nederland. Mensen met MS kunnen zich hiervoor (gratis) aanmelden en informatie ophalen over onder meer behandeling, hulpmiddelen, MS-organisaties en (aangepaste) vakanties. Klik hier voor een sfeerimpressie van de MS Dag.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2023 - alle rechten voorbehouden