Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Verlening maatregelen i.v.m. corona

per 31 maart 2020

Geplaatst op 31-03-2020

Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken, zijn er half maart vergaande maatregelen genomen. Op 31 maart heeft het kabinet besloten om de periode waarin de maatregelen gelden, te verlengen. We hopen hiermee de veiligheid van onze bewoners, onze medewerkers en vrijwilligers zo veel als mogelijk is bewaken. 

De onderstaande maatregelen gelden in ieder geval tot en met 28 april 2020.

Dagbesteding
Alle dagbestedingsactiviteiten in de Boog, het Vitaliteitscentrum en het zwembad komen te vervallen. De medewerkers dagbesteding organiseren kleinschalige activiteiten (maximaal 3 personen) in bijvoorbeeld de huiskamers.  

Reguliere behandelingen en polikliniek
Alle reguliere behandelingen (paramedische dienst, psychosociale dienst) komen te vervallen. Alle medisch noodzakelijke handelingen die plaats moeten vinden, inventariseren we. De polikliniek is ook gesloten: onderzoeken en consulten met externe cliënten verplaatsen we naar een later tijdstip.  

Bezoek aan bewoners
Onze bewoners zijn zeer kwetsbaar, daarom weren we alle bezoek. Slechts in hoge uitzondering is bezoek mogelijk na overleg met de leidinggevende van de afdeling.

Lunchbuffet en Winkel op de Brinck
In navolging van restaurants en kantines in het hele land gaat ook ons lunchbuffet per direct dicht. De Winkel blijft open, maar alleen voor bewoners. Er kan alleen contactloos betaald worden.

Interne en externe afspraken, scholingen, sollicitatiegesprekken
Medewerkers nemen de komende periode niet deel aan scholingen, bijeenkomsten en vergaderingen. Dat geldt voor zowel intern als extern. De afdeling HRM bekijkt of er op andere manieren sollicitatiegesprekken mogelijk zijn, zodat dat vacatures opgevuld kunnen worden.

Thuiswerken
De leidinggevenden maken een inventarisatie van alle medewerkers die niet in het primaire proces werkzaam zijn en daardoor thuis kunnen werken. We proberen hierin zo veel mogelijk te faciliteren. Deze medewerkers dienen wel oproepbaar te zijn om mee te helpen in de zorg, mocht dit onverhoopt nodig zijn.

Nieuwe bewoners en tijdelijke cliënten
Alle oriëntatiegesprekken met potentiële nieuwe bewoners stellen we uit. De komende weken nemen we geen nieuwe cliënten voor een tijdelijk verblijf op. De (tijdelijke) cliënten die al die al in huis zijn, krijgen de uitnodiging om langer te blijven. Ook voor hen geldt de maatregel ten aanzien van bezoek.

Logistieke bewegingen
De logistieke bewegingen op het terrein, naar en op de afdelingen willen we zo veel mogelijk beperken. We zetten eigen personeel in om goederen te bezorgen op de afdelingen. Ook het vervoer van bewoners en goederen tussen de hoofd- en nevenlocaties stopt, tenzij dit strikt noodzakelijk is.

Voor iedereen geldt nog steeds
Handen wassen, niezen en hoesten in je elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes, minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden en geen fysiek contact. Houd jezelf en elkaar aan deze voorschriften.

Vragen?
Vragen met betrekking tot het coronavirus zijn te stellen via dit mailadres: coronainformatie@nieuwunicum.nl

Tot slot:
We spannen ons maximaal in om het coronavirus te weren in Nieuw Unicum. Ik verzoek iedereen om zijn/haar sociale contacten te beperken en voor bewoners om in ieder geval de komende weken op het terrein/locatie te blijven.

We staan als Nieuw Unicum nu voor een ongekende uitdaging, maar ik heb er vertrouwen in dat wij dit gezamenlijk aankunnen!
 

Marten de Bruine
Bestuurder


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden