Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Versoepelingen ten aanzien van bezoek en quarantaine

Geplaatst op 29-03-2021

Goed nieuws: Bezoekregeling: van 1 naar 2 bezoekers per dag voor alle bewoners
Het RIVM is met een advies gekomen ten aanzien van het versoepelen van bezoek voor bewoners in een instelling. Nieuw Unicum gaat hier graag in mee: Iedere bewoner mag twee bezoekers per dag ontvangen (ongeacht leeftijd). De uitbreiding van de bezoekregeling kan volgens het RIVM ingaan als het merendeel van de bewoners gevaccineerd is. Het is dus niet nodig dat alle bewoners daadwerkelijk gevaccineerd zijn. Daarmee lopen we een beperkt, maar op zich aanvaardbaar risico. Bezoek dient zich overigens nog steeds te houden aan de handhygiëne- en afstandsregels. Het mondkapje blijft verplicht, ook in het appartement van de bewoner.
Deze verruiming van de bezoekregeling gaat direct in.

Verkorte quarantaine
Er is ook een verkorting van de quarantaine tijd: 5 dagen in plaats van 10 dagen wanneer een bewoner in contact gekomen is met een besmet persoon. Er dient op de 5e dag een coronatest te worden afgenomen met –uiteraard- een negatieve uitslag tot gevolg.

Dat is in ieder geval een verbetering, maar voor bewoners die gevaccineerd zijn, vinden wij dit te ver gaan. Daarom wijken wij op dit punt af: bewoners die tweemaal gevaccineerd zijn hoeven niet in quarantaine op hun appartement. Wel hebben wij een dringend advies aan hen: blijf op de (hoofd)locatie en vermijd gedurende die vijf dagen drukke plaatsen als het dorp of de supermarkt. Er is tenslotte kleine kans dat de bewoner het virus bij zich draagt en zou kunnen overdragen. Op de vijfde dag nemen we een PCR-test (het bekende neus-keel uitstrijkje) af.
Voor bewoners die niet gevaccineerd zijn geldt het advies ten aanzien van de vijf dagen quarantaine op het appartement helaas wél. Daarnaast kunnen wij hen op de eerste en vijfde dag testen op corona. De testen kunnen wij gelukkig in huis uitvoeren. We voorkomen op deze manier dat hele afdelingen weer op slot moeten, nadat een bewoner in contact gekomen is met iemand die corona heeft.

Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande versoepelingen of andere vragen met betrekking tot corona: stel ze via coronainformatie@nieuwunicum.nl


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden